Закусвалня в Шанхай приготвя и сервира храната без човешка намеса

...
Коментари Харесай

Роботи сервират храната в шанхайска кантина


Закусвалня в Шанхай подготвя и сервира храната без човешка интервенция (снимка: стоп кадър)

Вече повече от година в Шанхай действа първата в света социална столова, захранвана от изкуствен интелект. Разположена в подрайона Хонгцяо в града, столовата разполага с роботизирани ръце, които извършват по-голямата част от дилемите за подготвяне и сервиране на храната.

Месните ястия костват 8 юана, до момента в който зеленчуковите ястия костват единствено 3,5 юана. „ Ястията тук са богати и имат прелестен усет “, споделя Гуан Шуанг, гражданин на общността Хонгцяо. „ Прозрачното стъкло ми разрешава да виждам цялата процедура на готвене. Доста е чисто “.
още по темата
Столовата приема разнообразни варианти за заплащане, в това число банкова карта, QR кодове и дигитален юан, прочут също като e-CNY, или електронно заплащане с цифрова валута.

В столовата има шест секции: зона за самообслужване, зона за тестена храна без личен състав, зона за независимо чекиране, зона за онлайн приемане на поръчки, център за данни и умна машина за закуски.

В зоната за самообслужване хората просто би трябвало да слагат чиниите си на интелигентно касиерско гише и системата автоматизирано дефинира цената на храната. Умната машина за закуски, която е разполагаем непрекъснато, предлага ястия като юфка с телешки гърди с домати, юфка със свинско месо с мариновани зеленчуци и юфка с морски блага „ том хапвам “.

Лиу Юнкси, създател на Shanghai Xixiang Catering Management Cooperation – компанията, построила столовата – споделя, че сходни уреди могат да „ зареждат по-добре с сила хранителната промишленост “. От управлението на общината пък споделят, че смарт-столовата с изкуствен интелект прибавя повече улеснение за жителите на региона.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР