Закуската се счита за най-важното хранене за деня. Поради тази

...
Закуската се счита за най-важното хранене за деня. Поради тази
Коментари Харесай

Пет идеи за бърза и здравословна закуска

Закуската се смята за най-важното хранене за деня. Поради тази причина и прескачането й може да породи разнообразни здравословни проблеми в дълготраен проект.

Все повече лекари в международен мащаб сигнализират, че зачестяват случаите на разкриване на повишени количества жлъчни камъни в телата на техните пациенти.

Изследвания по мотива демонстрираха, че повода се крие в пренебрегването на закуската. Колкото и необикновено да звучи, това води до активизирането на жлъчката, която се натрупва в жлъчния мехур и жлъчните пътища.

Различни изследвания демонстрират, че закуската оказва помощ за възобновяване на равнищата на глюкозата - главен въглехидрат, нужен за нашите мозъчни функционалности. Повечето от нас са склонни да пропуснат утринното хранене, бързайки да заведат детето на учебно заведение и да съумеят да стигнат в точния момент за работа. Така обаче не осигуряваме нужната сила за сполучливото привършване на деня.

Закуската оказва помощ да събуждането на метаболизма и стартирането на другите биологични процеси в тялото ни, нужни, с цел да сме здрави, енергични и в добра кондиция. Така че в случай че нямате задоволително време заран, вижте в горната изложба пет хрумвания за бърза, питателна и здравословна закуска.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР