Закупуването на жилище е голяма работа, без значение кога го

...
Закупуването на жилище е голяма работа, без значение кога го
Коментари Харесай

4 важни съвета за закупуване на жилище за 2024 г.

Закупуването на жилище е огромна работа, без значение по кое време го вършиме или в кой стадий от живота си се намирате. За тези, които желаят да купят къща сега обаче, може да бъде изключително стресиращо. Ипотечните лихви и цените на жилищата са високи, до момента в който предлагането на жилища понижава. Взети дружно, това основава среда, която може да сътвори кошмари на евентуалните купувачи.

„ Най-големият проблем е, че през 2024 година към момента ще ви е мъчно да намерите къщата, която желаете, на цената, която желаете, при лихвения %, който желаете “, споделя Дъг Дънкан, старши заместител президент и основен икономист във Fannie Mae, подкрепян от държавното управление ипотечен заемодател.

Въпреки това има някои препоръки, които можете да следвате, с цел да улесните пазаруването на къща през идната година.

Започнете с извършването на покупки на ипотека тук в този момент.

4 препоръки за закупуване на жилище за 2024 година

На първо място – няма да стане доста по-лесно да си купите къща през 2024 година Околната среда няма да се усъвършенства доста, най-малко не незабавно. Вслушването в тези препоръки обаче ще ви остави в по-добра позиция да получите допустимо най-хубавата договорка, до момента в който пазарувате за дом.

Помислете да изчакате до втората половина на годината

Едно от главните аргументи лихвите по ипотечните заеми да са толкоз високи сега е, че Федералният запас неведнъж е повишавал лихвите по федералните заеми през последните 18 месеца. На последното си съвещание Фед отхвърли да увеличи лихвите, само че също по този начин не избра да ги понижи. През 2024 година обаче Фед уточни, че може да има най-малко две понижения на лихвите.

„ През втората половина на 2024 година нещата ще стартират да се усъвършенстват “, споделя Дънкан. „ Не приказваме за гангстери, а в посока на напредък. “

Дънкан видя, че Федералният запас се насочва към политика на „ по желание “, при която те могат да покачват или понижават лихвените проценти, както диктува стопанската система, вместо да се придържат към корав проект. Ако въпреки всичко има понижения на лихвените проценти, очаквайте ги към последната половина на годината – и евентуално ще последват по-добри лихви по ипотечните заеми.

Пазарувайте за ипотечен заем онлайн тъкмо в този момент.

Купете, когато сте подготвени

Всичко казано дотук, Дънкан споделя, че се пробвате прекалено много да засечете лихвения пазар не е най-хубавият вид, изключително в случай че задачата ви е да влезете в личен дом и да живеете там.

Ако седите и чакате цените да бъдат идеални, „ вие сте минали от покупател на жилище към да си търгаш. "

Вие просто не можете да сте сигурни по кое време лихвените проценти ще се повишат или понижат, тъй че в случай че намерите дом, който харесвате и можете да си го позволите, това е подобаващият миг да извършите вашият ход – постоянно можете да рефинансирате по-късно, в случай че ставките паднат фрапантно.

Новото строителство предлага някои неповторими преимущества

Тъй като предлагането на съществуващи жилища е ниско, Дънкан споделя, че евентуалните купувачи – изключително евентуалните купувачи за първи път, които не идват с никакъв капитал – би трябвало потърсете ново строителство, с цел да намерите евентуални покупко-продажби. Той означи, че някои строители оферират по-ниски цени за домове, в които липсват козметични детайли като гранитни плотове и приключени изби.

„ Купувачът за първи път не търси атрибути; той търси финансиране “, споделя той.

Строителите на жилища могат да предложат по-добри предложения на клиентите, като закупят част от цената. Това е от изгода за строителите, чийто бизнес разчита на настаняването на хора в домовете, които строят, и прекосяването към идващия план, дружно с купувачите, които получават нов дом с по-малък интерес.

Пазарувайте за най-хубавите цени

Вероятно няма да си купите първата кола, която погледнете, или, почтено казано, първата къща, която погледнете. По-скоро ще се огледате и ще намерите договорката, която работи най-добре за вас. Същото би трябвало да важи и за вашия ипотечен заемодател. Дънкан споделя, че в никакъв случай не е купувал жилище, без да е приказвал с най-малко няколко кредитора, и че постоянно е получавал по-добра цена от първата, която му е била препоръчана.

Уверете се, че водите бележки за това, което ви се предлага, с цел да можете да предоставите тези лихвени проценти на идващите заемодатели – евентуално можете да ги изиграете един против различен, с цел да ви оставят във допустимо най-хубавата позиция.

Изводът

Покупката на жилище е вълнуващо време за всеки, само че също по този начин е и нервно разкъсващо. Тъй като календарът минава от 2023 година към 2024 година, в този момент е изключително сложен миг за тези, които желаят да си купят ново място за живеене. Между високите лихви по ипотечните заеми и ниската наличност, това е задоволително, с цел да накара всеки да преразгледа проектите си за закупуване на място. Все отново има препоръки, които можете да следвате, с цел да извършите процеса доста по-лесен – стига да намерите вярната договорка за вас и вашата обстановка.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР