Закритият басейн в Сливен може да приеме състезания от календара

...
Закритият басейн в Сливен може да приеме състезания от календара
Коментари Харесай

Басейнът в Сливен приема посетители, Петър Стойчев с висока оценка за съоръжението

" Закритият басейн в Сливен може да одобри надпревари от календара на Българската федерация по плуване, тъй като е неповторим ", съобщи международният първенец по плуване Петър Стойчев. Той добави, че нашето оборудване е в пъти по-добро от басейни в по-големи области градове и от дълго време не е виждал толкоз чиста и модерна плувна база.

" В момента се случва нещо фундаментално в Сливен.От през днешния ден нататък това е една опция на всички деца да имат достъп до басейн и то най-хубав. От позиция на съвремието е мъчно да вършим умозаключение, само че след 15-20 години ще има деца от Сливен, които ще си спомнят и ще описват, че са се научили да плуват в Сливен, тъй като могат да живеят на всички места по света. Това са умения, които се получават един път и в никакъв случай не се не помнят. От тук нататък ще има развиване на този спорт в Сливен. Това е един изключен басейн за децата, които желаят да се научат да плуват. Когато аз съм се учил, басейните надалеч не са изглеждали по този метод. Водата е кристално чиста и топла, с хубави странични преливници. Това е значимо, тъй като едно дете, което се учи да плува, да не се опасява. Сами ще разберете какво благосъстояние е той за града. ", сподели Петър Стойчев.

От своя страна кметът Стефан Радев съобщи, че Общината е направила допустимо най-хубавото и от тук нататък да посреща деца, които упражняват този неповторим спорт.

Двамата участваха на демонстрационно плуване на възпитаници при отварянето на басейна след третия стадий от ремонтите.

Дълги години в Сливен нямаше работещо плувно оборудване. Басейнът, който беше към учебно заведение " Елисавета Багряна ", беше стопанисван несполучливо от наематели. Тогава кметът Стефан Радев предложи той да се стопанисва от Общината и преди две години Общинския съвет гласоподава предлагането. От тогава до през днешния ден беше възобновена вентилационната система, която в никакъв случай не бе работила, напълно бе възобновено софтуерното съоръжение и се конфигурира най-съвременна филтрираща система за филтриране на водата. Старата ел. апаратура беше сменена. Оборудването, банята, съблекалните и настилките също бяха актуализирани. Монтирани са слънчеви панели за битово горещо водоснабдяване. Подменени са осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветяване и евакуационно осветяване с LED осветителни тела с акумулиращи акумулатори. Сградата е налична и за лица с увреждания, защото няма стълби. Община Сливен е поела цялата прехрана на басейна, личния състав и консумативите, нужни за работата му като част от политиката на ръководената от Стефан Радев администрация за развиването на спорта в общината.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР