Законопроектът за държавния бюджет за 2022 г., пратен за съгласуване

...
Законопроектът за държавния бюджет за 2022 г., пратен за съгласуване
Коментари Харесай

Цацаров откри несъответствия и корупционен риск в законопроекта за бюджета

Законопроектът за държавния бюджет за 2022 година, пратен за координиране на Антикорупционната комисия и импортираният в Народното събрание план се разграничават. Това написа ръководителят на комисията в оставка Сотир Цацаров до ръководителя на Народното събрание, премиера, министъра на финансите и ръководители на парламентарните комисии.
   
В подписания от Цацаров документ се твърди, че разлики има в 89 параграфа. Критикува се практиката за смяна през преходните и заключителните разпореждания на забележителен брой нормативни разпореждания и се обръща внимание, че част от новите оферти съдържат корупционен риск.
   
Заради писмото си Сотир Цацаров беше поканен на съвещанието на отрасловата парламентарна комисия през днешния ден. Пред депутатите Цацаров, който през вчерашния ден Народното събрание освободи като ръководител на КПКОНПИ, считано от 1 март, предизвести за текучество в Комисията, поради мненията за готвеното ѝ преструктуриране.

Той разяснява, че когато всеки ден някой сочи КПКОНПИ като основен провинен за всички несгоди в страната, терзанието на чиновниците е разбираемо.

Антикорупционният началник в оставка предизвести депутатите и че, в случай че плануваните промени, свързани с Комисията, станат факт, средствата, заложени за нея в Бюджет 2022 ще са извънредно незадоволителни.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР