Законопроектът е в парламента и други форми на дебат към

...
Законопроектът е в парламента и други форми на дебат към
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Всяко твърдение на главния прокурор е квалификация

Законопроектът е в Народното събрание и други форми на спор все още не виждам с какво ще допринесат. В рамките на 9 часа всички страни имаха опция да кажат своите мнения, в това число и основния прокурор.

Всяко изказване на основния прокурор е подготовка. Има гаранция, че висящите каузи в правосъдна фаза ще бъдат довършени от същите съдии, които сега ги гледат. Дали има взрив на престъпността, може да каже Министерство на вътрешните работи. При мен данни за това не са пристигнали. Дали ще бъде юридическа злополука закриването - да напомня че се наложи на депутатите да пояснят, че не става въпрос за закриване на цялото правораздаване, а на един съд - профилиран и две прокуратури. Т. е напълно дребна част от способените органи.

Има освен един, а доста резонни рекомендации, които фокусирано целят да подобрят нашите оферти. За това по какъв начин да се уреди статута на магистратите - да се вземе поради житейската обстановка на всеки. Ще ги имаме поради сред първо и второ четене.

Законопроектът бе препоръчан на публично разискване. Получиха се доста мнения. Асоциацията на прокурорите споделиха през вчерашния ден, че министерство на правораздаването е разгледало техните бележки.

Трябва да подчертавам върху отговорността на Висш съдебен съвет. Преназначаването на магистратите е отговорност на Висш съдебен съвет и те би трябвало да се оправят с нея.

Един от побойниците на митингите бе назначен в Бюрото за отбрана на очевидците персонално от Гешев. Време е да приемем, че всяка институция би трябвало да носи своите решения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР