Законопроект за изменение и допълнение на Закона за мерките срещу

...
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за мерките срещу
Коментари Харесай

На първо четене: Депутатите ще гледат промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ограниченията против изпирането на пари да обсъдят депутатите на първо четене, планува проектопрограмата за работа на Народното събрание за тази седмица. Вносител на измененията е Министерският съвет.

Едно от главните оферти е въвеждането на ефикасен механизъм за идентифициране на лицата, които дават услуги по дружествено ръководство и на съответни процедури за инспекция на чиновниците, ангажирани в даването на услуги по дружествено ръководство (напр. юристи, счетоводители, данъчни съветници и други). Действащото национално законодателство не съдържа задоволително ефикасни механизми за идентифициране на лицата, които дават този тип услуги, се показва в претекстовете на законопроекта.

В проектопрограмата на Народното събрание е и първо гласоподаване на промени в Закона за достъп до социална информация, както и на такива в Закона за българските персонални документи. Очаква се в четвъртък народните представители дефинитивно да гласоподават законопроекта за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт. Предвижда се да обсъдят на първо четене промени в Закона за електронните известия и промени в Закона за силата от възобновими източници.  

Проектопрограмата включва и законопроект за одобрение на Споразумението сред страните по Конвенцията за полицейско съдействие в Югоизточна Европа за автоматизиран продан на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни транспортни средства, на Споразумението за използване на Споразумението сред страните по Конвенцията за полицейско съдействие в Югоизточна Европа за автоматизиран продан на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни транспортни средства и на Протокола за изменение на Споразумението сред страните по Конвенцията за полицейско съдействие в Югоизточна Европа за автоматизиран продан на

ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни транспортни средства.

Очаква се Народното събрание да прегледа план на решение за присъединяване на България в нарастването на капитала на Банката за развиване на Съвета на Европа и да гласоподава отчет за положението на защитата и въоръжените сили на България през 2022 година  

За петък е очакван блиц надзор, както и постоянен парламентарен надзор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР