Законодателство, предвиждащо милиарди долари помощ за Украйна и Израел, бе

...
Законодателство, предвиждащо милиарди долари помощ за Украйна и Израел, бе
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ блокира 110 млрд. долара помощ за Украйна

Законодателство, предвиждащо милиарди долари помощ за Украйна и Израел, бе блокирано през вчерашния ден в Сената на американския Конгрес, съобщи Ройтерс.

Законодателството бе блокирано, защото републиканците в Сената упражняват напън, с който целят да прокарат по-строги ограничения за надзор на имиграцията на границата на Съединени американски щати с Мексико.

Четиридесет и девет сенатори гласоподаваха " за ", а 51 - " срещу ", при което стана ясно, че законодателството на стойност 110,5 милиарда $ няма по какъв начин да събере нужните 60 гласа " за " в Сената, който е общо със 100 места.

Сенаторите гласоподаваха съгласно партийната си принадлежност, като всички републиканци гласоподаваха " срещу ".

В законопроекта са планувани 50 милиарда $ помощ за Украйна в областта на сигурността, филантропична и икономическа помощ за държавното управление в Киев, както и 14 милиарда $ за Израел, който се бори с палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в линията Газа.

Републиканците обявиха, че е било от извънредно значение да покажат какъв брой са значими за по-строгата имиграционна политика и контролът на границата с Мексико.

Дори и да бъде утвърден в Сената, законопроектът ще би трябвало да получи утвърждението и на Камарата на представителите, която е под контрола на републиканците, отбелязва Ройтерс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР