Законодателите във Флорида одобриха законопроект, който ще прекрати специалния данъчен

...
Законодателите във Флорида одобриха законопроект, който ще прекрати специалния данъчен
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида погна Дисни заради подкрепа за закона “Не казвай гей“

Законодателите във Флорида утвърдиха законопроект, който ще приключи специфичния данъчен статут на Дисни в явен отговор на опълчването на компанията на щатски закон “Не казвай гей “.

Щатският законодателен орган утвърди законопроект, който ще разпусне специфичните данъчни региони, основани във Флорида преди 1968 година, по време на специфична сесия, импортирана от губернатора Рон ДеСантис. Мярката е ориентирана към най-голямата атракция в щата – “Дисниленд “, която действа в границите на квартала за благоустройство “Риди Крийк “. Сенатът на Флорида утвърди мярката с 23-16 гласа, заяви Ройтерс. В четвъртък (21 април) Камарата на представителите гласоподава със 70-38 гласа за лишаване на специфичния данъчен статут на атракциона.

Законопроектът към този момент е на бюрото на губернатора Рон ДеСантис и се чака той да го подпише, като се има поради, че през последните седмици изрично се изрече против Дисни. В имейл за набиране на средства, забелязан от New York Times, губернаторът републиканец съобщи, че няма да “позволи на една корпорация, основана в Калифорния, да ръководи нашия щат “.

“Ако Дисни желае да влиза в спор, те са избрали неверния човек “, написа ДеСантис.

Ако той подпише мярката като закон, специфичният регион на Дисни ще бъде разхлабен през юни 2023 година През 1967 година Дисни подписва договорка с щата, която му разрешава съвсем цялостен надзор върху огромна част от земята в централната част на Флорида.

Специалният статут разрешава на компанията да събира налози, да ръководи службите за незабавна помощ, да строи пътища и да управлява комуналните услуги в земите на своя многолюден увеселителен парк.

Демократите предизвестяват, че разпускането на статута на квартала за благоустройство “Риди Крийк” ще има тежки последствия за данъкоплатците в целия щат. Сенатор Гари Фармър съобщи, че “само обслужването на дълга на Рийди Крийк е над един милиард долара” и че законопроектът “не планува по какъв начин ще се поеме обслужването на този дълг “, заяви CNN.

Ходът против Дисни идва в миг, когато развлекателният колос е замесен във омраза с депутатите поради закона на Флорида “Не казвай гей “. Дисни попадна под обстрел, откакто в началото не зае обществена позиция против мярката, която не разрешава разискването на въпроси, свързани с ЛГБТ общността, в учебните заведения на Флорида, и откакто подари пари на републиканците, прокарващи закона.

Този ход докара до всеобщо овакантяване на ЛГБТ личния състав на Disney и съдружници, както и до наказание от страна на известни персони и покровители по целия свят.

След бързия отзив Disney осъди закона и съобщи, че ще спре всички свои политически дарения във Флорида. След като ДеСантис подписа закона през март, Дисни даде обещание да се бори за ЛГБТ общността, като се погрижи противоречивото законодателство да бъде “отменено” или “отхвърлено в съда “. В отговор ДеСантис съобщи, че компанията е “преминала границата “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР