Законодателите на Европейския съюз и страните членки постигнаха споразумение за

...
Законодателите на Европейския съюз и страните членки постигнаха споразумение за
Коментари Харесай

ЕС намалява износа на отпадъци до трети страни

Законодателите на Европейския съюз и страните членки реализираха съглашение за преразглеждане на регламента на блока за транспорт на отпадък и преустановяване на износа на избрани типове боклуци за трети страни, които не могат да ги обработват вярно. Това разгласи Европейският парламент през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Според Екологичен потенциал износът на избрани безвредни боклуци и смеси от такива " ще бъде позволен единствено за тези страни отвън Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), които са съгласни и дават отговор на критериите за отнасяне на такива боклуци по екологосъобразен метод ".

Оттам прибавиха, че спазването на правата на интернационалните служащи също ще бъде взето под внимание.

През 2021 година Европейската комисия предложи преправка на разпоредбите на Европейски Съюз за транспорт на боклуци, за да затрудни страните членки да разтоварват боклука си в по-бедните страни. " Европейски Съюз най-сетне ще поеме отговорност за своите пластмасови боклуци, като забрани износа им за страни отвън Организацията за икономическо сътрудничество и раз ", сподели в изказване датският народен представител Пернил Вайс.

Страните от Европейски Съюз би трябвало да спрат да транспортират пластмасови боклуци до по-бедните народи в границите на две години и половина след влизането в действие на законодателството, обявиха от Народното събрание и прибавиха, че разпоредбите за експорт на пластмасови боклуци към страни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз групата на най-богатите страни в света също би трябвало да бъдат затегнати.

През предходните години към половината от износа на отпадък от Европейски Съюз е отивал в страни отвън Организацията за икономическо сътрудничество и раз с по-слаби правила за ръководство на отпадъците, в сравнение с в Европейски Съюз, което на процедура изпраща замърсяването на Европейски Съюз в чужбина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР