Законността и прозрачността са предусловие за всеки инвеститор. Чудно ли

...
Законността и прозрачността са предусловие за всеки инвеститор. Чудно ли
Коментари Харесай

Извънредна Първа Реакция На Президента Радев За Бъдещето На България! Бойко Борисов Подскочи!

Законността и прозрачността са предусловие за всеки вложител. Чудно ли е тогава, че продължава сривът на задграничните вложения, съобщи президентът.

Миналият политически сезон завърши с ветото, което постанових върху измененията в Закона за приватизацията. То бе подкрепено от Народното събрание, само че сходни лобистки текстове ерозират остатъчното доверие в Народното събрание. България се ръководи повече през малките екрани, в сравнение с през институциите. Скалъпени интриги засенчват в медиите фундаменталните проблеми на обществото: несправедливостта, бедността, демографската рецесия и беззаконието. Страната се нуждае от хрумвания, а се дави в кавги, посочи президентът.

Оставките към този момент не са решение, а бягство от действителна отговорност. Проблемът в страната не е личен, а систематичен. Авторитаризмът не е бъдещето на България, безапелационен е президентът.

Нов избирателен цикъл в директно бъдеще няма да отвори нова вероятност. Отговорното държание диктува ръководещата коалиция да се концентрира върху най-острите проблеми на обществото. От парламентарната и извънпарламентарната съпротива жителите чакат ускорено създаване на безапелационна опция на настоящето ръководство, означи Радев.

През политическия сезон неведнъж посочвах два систематични порока на днешна България: несправедливостта и корупцията. Те са чеда на злоупотребите на малко на брой, само че и на примирението на болшинството. Без него те не могат да сковават обществото ни, уточни президентът.

Предстоят ни месеци на политическо изпитание, в което всички - жители и политици, имат своя дял. Онези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват с нея всички останали. Ако политическата класа е неспособна да се оправи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решение.

Като президент, ще вложа своите сили в отстояването на българската народна власт. В разговор и съдействие с вас ще работя за извеждането на страната на нова вероятност за развиване, заключи Румен Радев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР