Законът за администрацията мина на първо четене. С него се

...
Законът за администрацията мина на първо четене. С него се
Коментари Харесай

Парламентът одобри увеличаването на граничната полиция на първо четене

Законът за администрацията мина на първо четене. С него се основава правна опция за увеличение на щатната бройка на Главна дирекция " Гранична полиция " и в допълнение по този метод се основат ограничения за повишение на надеждността на граничния надзор на вътрешните и външни държавни граници посредством обезпечаването на спомагателен охраняем състав.

Стратегическото местонахождение на страната ни и невижданият миграционен поток от Изтока към страните на Европейския съюз постановат обезпечаването на благонадежден граничен надзор, както и реализирането на ограничения за противопоставяне на противозаконната миграция.

С приемането на законопроекта се цели минимизиране на рисковете за националната сигурност, свързани с миграцията, и противопоставяне на миграционния напън към страните на Европейския съюз. Произтичащите закани за националната сигурност, в резултат на невиждания мигрантски поток, постановат предприемането на стратегически ограничения за повишение опциите на Главна дирекция " Гранична полиция " (ГДГП) за реализирането на благонадежден граничен надзор на вътрешните и външни държавни граници, явяващи се такива и за Европейски Съюз.

Дължината на държавната граница, явяваща се външна на Европейски Съюз, и съществуването на предоставени задания по защита на същата, в това число и по обезпечаване зоните към Граничен контролно-пропусквателен пункт, както и близостта на границата със Сърбия са условия, които обуславят нуждата от спомагателен охраняем състав с оглед ефикасното осъществяване на дилемите по гранично наблюдаване.

Главна дирекция " Гранична полиция " и управлението на Министерство на вътрешните работи не престават да възнамеряват и осъществят комплекс от ограничения за сигурност за противопоставяне на противозаконната миграция и възможни терористични закани, свързани с мигрантския поток, при прецизно съблюдаване условията на националното и на европейското законодателство.

След увеличение на щатните бройки на ГДГП ще отпадне нуждата от командироване на полицейски чиновници от други структури на Министерство на вътрешните работи и дирекцията ще може независимо да охранява границите на страната с готови чиновници. Иван Иванов от Българска социалистическа партия съобщи, че смяната е нужна, само че захапа властта, че Министерство на вътрешните работи министърът казвал, че няма мигрантски напън, а вносителите аргументират измененията точно с бежански напор. " На всички е ясно, че има проблем на границата и той би трябвало бързо да бъде решен ", посочи социалистът.

От Възраждане също са съгласни, че за сигурността на жителите са нужни служители на реда на терен. Кристиян Вигенин пък предложи при назначението на нови фрагменти да се вземат локални служители на реда, тъй като те щели да са по-мотивирани, защото щели да пазят родните си места. Според него би трябвало да се оправят пътищата по границата, както и да се оборудват служителите на реда. " Ще подкрепим всички потребни ограничения " , посочи той.

Законът мина със 138 гласа " за ", 2 срещу и 44 бяха " въздържал се ".
 Увеличаване потенциала на
Увеличаване потенциала на " Гранична полиция " одобриха на първо четене в комисия

Наличният състав е непълен за дейно осъществяване на дилемите по граничното наблюдение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР