Закъсняхме с 6 месеца да си зададем въпроса - хлябът

...
Закъсняхме с 6 месеца да си зададем въпроса - хлябът
Коментари Харесай

Бизнесът: Категорично няма да издържим второ затваряне

Закъсняхме с 6 месеца да си зададем въпроса - хлябът или здравето на хората. Трябва да имаш гений, с цел да направиш баланс сред двете - да се избави стопанската система и живота на хората.
Това сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на БСК Радосвет Радев във връзка предлагането на здравния министър за цялостно затваряне на страната.

" Икономиката изрично не може да издържи при наново затваряне. Веднага ще дам образец. Известна и реномирана компания за конфекция загуби над 70% от пазарите си, тъй като към този момент 9 месеца хората си стоят по пижами у дома и работят. Никой не си купува костюми и вратовръзки. Това не важи единствено този тип бизнес, а за всички. Държавната машина се отнесе ехидно и разгласи - тези ще се оправят сами. Бяха направени доста ненужни неща, които не поддържаха действително бизнеса и бизнесмените. Говоря основно за мярката 60/40. Само 8% от българските компании са се възползвали от нея. Ние още март сме създали предложение да има и стопански щаб с изключение на медицински. Никой не ни чу. Трябваше да има ликвидна поддръжка на българските компании ", разгласи той.

БСК упорства за Национална стратегия за подкрепяне на бизнеса, обиден от ограничаващите ограничения в битката с COVID-19

" В момента българският бизнес е на последно място по напредък и по поддръжка от страна на страната. На българските бизнесмени са предоставени единствено 225 млн. лв.. Мерките в България са пример за администрация. Ако искаш да окажеш помощ на бизнеса, би трябвало да действаш с опростени, радикални и директни механизми, които да доближат оптимално бързо до бизнесмените. Модерна България съумя да бюрократизира бизнеса. Бюджетът за идната година е бюджет на синдикатите. В него няма нищо предприемаческо и ориентирано към бизнеса. В българския парламент няма нито един представител на бизнеса. В момента има съвпадане на три типа рецесии - политическа, икономическа и здравна. Към тях стартира да се прибавя и още една - рецесията на менталноста. Хората стартират да не устоят душевен и убиват децата си ", сподели още Радосвет Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР