Закъснението при лансирането на следващото поколение на смартфона iPhone с

...
Закъснението при лансирането на следващото поколение на смартфона iPhone с
Коментари Харесай

Отложената премиера на iPhone заличи $100 млрд. от стойността на Apple

Закъснението при лансирането на идващото потомство на смарт телефона iPhone с 5G мобилна мрежа накара клиентите на Apple да отсрочат пазаруването на нови устройства, което се отрази върху пазарната капитализация на компанията.

В четвъртък бе регистриран най-големия тримесечен спад в продажбите на iPhone от две години, съобщи „ Ройтерс “. В резултат на това краткотрайно бяха заличени 100 милиарда $ от цената на корпорацията на фондовия пазар.

Като по часовник, от 2013 година насам Apple показва своя най-популярен артикул всеки септември. Закъсненията в производството, провокирани от пандемията от новия ковид, обаче изтласкаха премиерата с към месец, а огромна част от потребителите към момента чакат доставка.

През четвъртото фискално тримесечие, завършило на 26 септември, приходите и облагите са 64.7 милиарда $ съгласно данни от Refinitiv. Заради късния дебют на iPhone 12 средствата от първите му поръчки не са включени в интервала. Въпреки положителните продажби на Mac и AirPords, които покачиха резултатите над предстоящото от анализаторите, продажбите на iPhone спаднаха с 20.7% до 26.4 милиарда $.

Въз основа на данните за доставка от първите 5 дни основният изпълнителен шеф на Apple, Тим Кук, съобщи, че е „ оптимист “. „ 5G е опция един път на десетилетие. И не бихме могли да сме по-развълнувани да излезем на пазара тъкмо тогава, когато го направихме “, изясни той.

През последните години учредената от Стив Джобс компания компенсира нестабилните продажби на iPhone с растежа си в сегмента на услугите, в това число стрийминга на музика и телевизия. В онлайн платформите платените клиенти на Apple са над 585 млн. души, а приходите от услуги са нарастнали с 16.3% до 14.5 милиарда $. От през днешния ден е наличен и новият пакет Apple One.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР