Захарта прави живота сладък, но кето диетата изисква последователите ѝ

...
Захарта прави живота сладък, но кето диетата изисква последователите ѝ
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за кето подсладителите

Захарта прави живота сладостен, само че кето диетата изисква почитателите ѝ да се отхвърлят от постоянната захар, както и от всички свои приятели като мед и кленов сироп. Ако сте разгледали кето предписания, евентуално сте виждали доста разнообразни подсладители, както и термина „ захарен алкохол “ като ненапълно всеобщ дескриптор на доста заместители на кето захар.

Съществува непрестанно възходящ набор от натурални подсладители, които не съдържат (или съвсем не съдържат) захар и са подобаващи за кето диетата. Ще обсъдим най-често срещаните и необятно налични такива, както и по какъв начин да ги използваме най-ефективно във вашето готвене и печене без захар.

Съществуват доста изкуствени подсладители, които също са механически кето. Тъй като те не са естествени хранителни артикули, ще се придържаме към артикули, които са естествено получени от храната и е потвърдено, че не предизвикват евентуални здравословни проблеми, до които могат да доведат някои от изкуствените. Тъй като желаеме да се съсредоточим върху естествено некалорични подсладители, които е малко евентуално да причинят храносмилателни проблеми, ние не включваме малтитол или сорбитол в този лист, защото тяхното храносмилателно влияние може да бъде бурно.

Захарни алкохоли: Бърз урок

Преди да се задълбочите във всеки кето подсладител и защо е най-добре да се употребява, дано, първо, се уверим, че разбирате термина захарен алкохол. Захарта е въглехидрат, който има сладостен усет. Когато го ядете, тялото ви го употребява, с цел да създава сила. Захарните алкохоли също имат сладостен усет, само че тяхната конструкция не е прав въглехидрат, тъй като телата ни не ги обработват като въглехидрати. Захарните алкохоли имат конструкция, която прилича както захар, по този начин и алкохол (макар че не съдържат етанол и са безвредни за хора, които заобикалят алкохола), а тялото ви не разгражда въглехидратната част от него до сила. Те съдържат доста по-малко калории от захарта и въглехидратите в тях най-много не са в „ чистия “ брой на въглехидратите, защото сходно на фибрите те минават през вас, без да бъдат усвоени вярно.

Захарните алкохоли се срещат естествено в доста храни като пъпеши, ягоди и авокадо и се получават посредством способ на преправка, който ги разделя на техен личен артикул. Захарните алкохоли са от 25 до 100 % по-сладки от захарта, а някои от тях имат и охлаждащ резултат в устата.

Тъй като те не се усвояват като захар, нормално не въздействат на кръвната захар. До разнообразни равнища захарните алкохоли могат да повлияят на храносмилането - ще разгледаме капацитета за това, до момента в който приказваме за всеки кето подсладител.

Стевия

 Всичко, което би трябвало да знаете за кето подсладителите

Първият от двата постоянно срещани естествени кето подсладители, които не са захарен алкохол, стевията се получава от растението stevia rebaudiana. В Южна Америка се употребява локално като подсладител (както и като лекарство) от епохи, в случай че не и хилядолетия. Стевията естествено не съдържа калории и не оказва въздействие върху кръвната захар. Листата на растението stevia rebaudiana са необикновено сладки: те са 200 до 300 пъти по-сладки от захарта. Съдържат и вродена мъка. Поради това растението се обработва, като се употребяват единствено гликозидите на растението, което води до прахообразен или течен подсладител, който е необикновено съсредоточен.

Тъй като е толкоз сладка, стевията в никакъв случай не замества захарта едно към едно при печене. Вместо това се употребява дружно с подсладители на основата на захарен алкохол, с цел да помогне да се усили усета. Ще забележите, че стевията нормално е съставна част във всяка безкалорична композиция от подсладители. Ако желаете да употребявате стевия независимо, това става с щипка или лъжичка в напитките, смутитата, дресинга за салати или други кулинарни изкушения. Не е целесъобразно да употребявате стевия независимо в рецепта за печене, тъй като изгубеният размер от захар може да обърка рецептата.

По отношение на това кое да предпочетете - течна стевия или на прахуляк, доста хора считат, че течният вид има по-малко мъка от праха. Течните капки Стевия се оферират в огромно многообразие от усети, които могат да оказват помощ за в допълнение прикриване на горчивината.

Плодове Монк

 Монк е кето подсладител

Известен като luo han guo в родния си Китай и Тайланд, този подсладител идва от сока на дребен зелен пъпеш. Сокът от плода монк естествено не съдържа калории и е 150 до 200 пъти по-сладък от захарта. Тъй като сокът има и сярни качества, той се обработва, с цел да резервира единствено сладкия аспект. Подобно на стевия, този плод не може да се употребява независимо в печенето, в случай че се продават като личен артикул, само че за разлика от стевията плодовете монк нормално се продават опаковани със захарен алкохолен подсладител. Въпреки че би трябвало да ревизирате етикетите, с цел да се уверите в това, всекидневно е опаковката да споделя използвайте като захар. Сам по себе си плодът монк се предлага с капкомери като стевия, с цел да се употребява малко количество едновременно.

Подсладителите от плодове монк нормално се назовават ​​просто плодове монк, макар че имат добавени захарни алкохоли. Монк плодовете се оферират в гранулирана форма като захар или на прахуляк, с цел да се употребяват вместо пудра захар.

Ксилитол

Извлечен от брезово дърво, ксилитолът се употребява в обработени произведения като паста за зъби и дъвки в продължение на десетилетия. Това е по този начин, тъй като като се изключи че е естествено сладостен, оказва помощ за попречване на кариеса. Ксилитолът има емфатичен охлаждащ резултат в устата, за който доста хора считат, че е по-силен от този на други подсладители със захарен алкохол, изключително когато се употребява в печени изделия; охлаждащият резултат може да се усили, откакто ястието се охлади от печенето. Той е към 90 % по-сладък от захарта и нормално се продава независимо.

Той не се карамелизира и може да кристализира при нагряване. Освен това ксилитолът е отровен за кучета, тъй че всичко, направено с него, би трябвало да се съхранява на място, недостъпно за домашни любимци. Въпреки че беше първият широкодостъпен захарен алкохол и надлежно беше употребен в доста хранителни артикули, ксилитолът е по-малко потребен от еритритола и алулозата и като подобен е по-рядко срещан в готвенето и печенето в наши дни (въпреки че към момента се употребява необятно в модифицирани изделия).

Еритритол

 Подсладители

Захарният алкохол, подготвен от царевица - еритритол, е към 70 % по-сладък от захарта и съдържа единствено дребна част от калория на грам. Въпреки че има известна дарба да карамелизира, работата с него може да бъде комплицирана, защото нагряването може да докара до кристализация. Независимо от марката, еритритолът има охлаждащ резултат в устата. Това го прави най-добре да се употребява със мощни аромати, тъй че резултатът да е по-малко видим.

Тъй като еритритолът е захарен алкохол и не се усвоява, може да аргументи разстройство на храносмилането. То нормално е минимално. Струва си да се означи, че еритритолът може да има странни резултати върху оцветяването: когато се смеси със слънчогледово масло, печените произведения ще станат тъмнозелени в границите на един ден.

Алулоза

Естествено срещащ се захарен алкохол, открит в храни като джакфрут и стафиди и именуван " рядка захар ", алулозата промени промишлеността на продуктите без захар както с прахообразни, по този начин и с течни подсладители, като се държи по-добре както при заледяване, по този начин и при печене, в сравнение с своите прародители. Ако сте закупили понижена захар или артикули без захар през последната година или две, има възможност алулозата да е съставна част в тях; бързо закупи известност заради това какъв брой усетът ѝ е сходен на захарта.

Той няма охлаждащия резултат, който имат еритритолът и ксилитолът, и карамелизира добре. Освен това не кристализира при нагряване и въпреки да има наслада към 70% повече от захарта, съдържа 90% по-малко калории от захарта. Въглехидратите в алулозата не се усвояват, тъй че той не въздейства на кръвната захар.

Алулозата се продава като прахуляк, в гранулирана форма като захар и като сироп. Сиропът е отличен сурогат в предписания, разчитащи за наслада на мед или кленов сироп, само че защото по-бързо покафенява от захарта, би трябвало да се внимава да не потъмнее или да изгори. Прахът към момента не се продава във формат „ чаша за чаша “, тъй че можете да замените всяка чаша захар в рецепта с 1 1/3 чаши алулоза или да употребявате 1 чаша алулоза и да допълните с прахообразна или течна стевия. Количеството стевия зависи мощно от марката, защото те могат да се разграничават доста, само че междинното количество би било 1/2 чаена лъжичка.

В допълнение към тези самостоятелни подсладители има многочислени смесени подсладители за кето печене. Повечето са композиция от горните съставки, макар че някои може да съдържат и по-малко потребни добавки като декстроза.

Ако желаете да извършите своя лична примес, не се тормозете и действайте самоуверено, като комбинирате горните подсладители в прахообразна форма. Не е нужно да се притеснявате, тъй като ще е безвредно за стомаха ви.

Разгледайте още хрумвания за вкусни предписания за кето сладкиши или пък сладкиши за диабетици, където може да вложите някой от тези кето подсладители.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР