Захари Бахаров взе награда Икар за най-добър актьор за ролята

...
Захари Бахаров взе награда Икар за най-добър актьор за ролята
Коментари Харесай

Захари Бахаров и Радина Кърджилова си тръгнаха с отличия от Икар 2018

Захари Бахаров взе премия " Икар " за най-хубав артист за ролята си в моноспектакъла " Чамкория " на Явор Гърдев. Отличието за основна женска роля тази година получи Радина Кърджилова за присъединяване си в спектакъла " Танцът Делхи " на Народен спектакъл " Иван Вазов ".

Церемонията по раздаването на тазгодишните награди се организира точно в Народния спектакъл като по традиция това стана на интернационалния ден на театъра. Представлението " Пияните " на Явор Гърдев в Малък градски спектакъл " Зад канала " беше оповестено за най-хубавия театър за сезона, а за най-хубав режисьор беше посочен Галин Стоев за постановката " Танцът Делхи ".

Братът на Захари Бахаров - Явор Бахаров, получи премията за поддържаща мъжка роля, а същото отличие при актрисите получи София Бобчева за две свои функции в Народния спектакъл. Наградата за дебют беше извоювана от актьорите в спектакъла " Ревизор " - Сатиричен спектакъл и НАТФИЗ.

" Икар " за куклено изкуство получи спектакълът " Парченцето " на Бургаския куклен спектакъл. Наградата за куклена режисура беше присъдена на " Авеню Q ".

Иван Иванов взе специфичният приз за чест и достолепие.

webcafe.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР