Загубилият републикански кандидат за американския Сенат от щата Алабама Рой

...
Загубилият републикански кандидат за американския Сенат от щата Алабама Рой
Коментари Харесай

Загубилият републикански кандидат за американския Сенат Рой Моор определи изборите за опорочени

Загубилият републикански претендент за американския Сенат от щата Алабама Рой Моор дефинира изборите по-рано този месец за опорочени. Моор се изрече откакто изборната комисия удостовери успеха на съперника му.

Часове преди потвърждаването успеха на демократа Дъг Джоунс в четвъртък, Моор изиска следствие и настоя за нов избор. Аргументите бяха за нередности в някои изборни региони. В желае се показва, че тези нередности са съдействали за „ систематична изборна машинация “. Случаят бе отритнат от арбитър.

Сега Моор разяснява, като повтори тезата за съществуване на нарушавания. Той добави, че по време на изборите е трябвало да се бори освен с демократите, само че и със съпартийците си републиканци и статуквото във Вашингтон.

Административният офицер на Алабама Джон Мерил към този момент съобщи, че обвиняванията за нарушаванията са били разследвани и се е открило, че са били безпочвени. В медийното пространство тук се появиха тайни теории на консервативни групи, които твърдяха без доказателства, че чернокожи гласоподаватели са били извозвани с рейсове до Алабама от други щати, с цел да гласоподават за претендента на демократите.

По-рано този месец Дъг Джоунс стана първият демократ в Алабама, спечелил място в американския Сенат от четвъртък век насам. Джоунс получи над 20 хиляди гласа повече при над милион и триста дали своят вот.

По време на акцията по отношение на Рой Моор бяха отправени обвинявания в полово посягане, които той отхвърля.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР