Загубата на Наполи с 0:1 при гостуването на Интер преди

...
Загубата на Наполи с 0:1 при гостуването на Интер преди
Коментари Харесай

Куп предзнаменования предричат титла на Наполи през този сезон

Загубата на Наполи с 0:1 при гостуването на Интер преди няколко дни съкрати преднината на “партенопеите ” на върха в класирането на Серия " А ", само че тя може да се окаже удобна за отбора в битката му за купата на Италия.

Причината е, че тя е един от редицата паралели сред актуалната акция и първия шампионски сезон на неаполитанците - 1986/87. Тогава те побеждават със Скудетото, откакто в предходното лято тяхната звезда Диего Марадона става международен първенец с Аржентина. Сега “Албиселесте ” още веднъж завоюваха международната купа, предвождани от Лионел Меси, който непрекъснато е сравняван с великия си съотечественик. Също по този начин в първия си мач от 1987 година Наполи позволи загуба точно на 4 януари, както стана и в този момент в дуела им с Интер на същата дата. Тогава “нерадзурите ” още веднъж печелят свое домакинство с 1:0. В предзнаменованията са забъркани и другите два италиански гранда. В първия си мач за 1987 година Милан побеждава, а в този момент го направи с 2:1 над Салернитана, а Ювентус реализира триумф с късен гол от директен свободен удар, както стана в дуела на “Старата госпожа ” с попадението на Аркадиуш Милик против Кремонезе.

През въпросния сезон 1986/87 Наполи печели първата си купа, а в този момент почитателите му се надяват това да се повтори и обичаният им тим да стане първенец на Италия за трети път в историята си.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР