Загубата на Аржентина от Саудитска Арабия в първия мач на

...
Загубата на Аржентина от Саудитска Арабия в първия мач на
Коментари Харесай

Лионел Скалони: Опитвам се да не бъда много емоционален, но е трудно

Загубата на Аржентина от Саудитска Арабия в първия мач на Световното състезание в Катар беше повратна точка в съблекалнята, съобщи селекционерът на отбора Лионел Скалони след триумфа с 3:0 над Хърватия на полуфиналите. След това възпитаниците му реализираха пет следващи победи и се класираха за финала на шампионата.

" Опитвам се да не бъда доста прочувствен, само че е мъчно, тъй като съм на мечтаното място за всеки аржентинец. Представянето на моята страна е прочувствено събитие. Можем да печелим или да губим, само че тук става въпрос за тези футболисти и за всички наши почитатели. Когато загубихме от Саудитска Арабия, хората бяха с нас, усетихме всеобща поддръжка, а това възприятие е несравнимо. Сега честваме, тъй като е доста вълнуващо, само че има да създадем още една крачка ", сподели Скалони след успеха нощес.

Саудитска Арабия направи един от най-големите изненади в историята на Световните шампионати с успеха си с 2:1 на 22 ноември. Но Аржентина се върна на пътя на триумфа още веднъж с помощта на невероятния 35-годишен Лионел Меси, който в своя пети и финален блян към единствения огромен трофей, който му се изплъзва, взе участие в осем от 12-е гола, които тимът му означи в Катар. Той вкара първия гол против Хърватия и беше определен за състезател на мача.

Скалони добави, че няма подозрение за това, че Меси е най-хубавият футболист за всички времена.

" За мен е просто удивително и вълнуващо да го виждам на терена. Да го видя по какъв начин тренира, по какъв начин води съблекалнята. Всеки път, когато го видя, той генерира нещо, искра в своите съотборници, в хората. Не единствено при аржентинците. За наш шанс той носи екипа на нашата страна ", сподели селекционерът, представен от организация " Ройтерс ".

На финала в неделя Аржентина ще спори за трета международна купа в историята си с спечелилия от мача сред защитаващия купата си отбор на Франция и Мароко, който е по-късно през днешния ден.
 Аржентина - Хърватия 3:0 в полуфинал на Мондиал 2022
Аржентина разруши Хърватия с 3:0 и стана първият финалист на Мондиал 2022!

Лео Меси с гол и асистенция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР