Загрижеността на Путин за сигурността е толкова дълбока, че дори охраната му се държи в неведение, разкрива бивш офицер от FSO

...
Силният страх на руския диктатор Владимир Путин за собствената му
Коментари Харесай

Силният страх на руския диктатор Владимир Путин за собствената му лична безопасност се простира до точката, в която той не вярва на никого – дори на собствената си служители по сигурността.

Това разкритие идва от Виталий Брижатий, бивш офицер от Федералната служба за сигурност на Русия или FSO, който подаде оставка от поста си и след това се премести в Еквадор със семейството си.

В ексклузивно интервю за независим руски телевизионен канал Дождь, Брижати хвърли светлина върху опита си като кучешки водач за FSO, като подробно описа ролята си в охраната на тайната резиденция на Путин близо до Олива в окупирания от Русия Крим в Украйна.

Олива, която е на около 5 километра източно от курортния град Форос на югозападното крайбрежие на Крим, е селце от луксозни вили, една от които разполага с голям плувен басейн, разположени на гъсто залесен хълм. Тенис корт и площадка за кацане на хеликоптер се виждат на сателитни снимки до луксозната вила с басейн.

Прочетете също: Руски политолог коментира какво мислят руските сили за сигурност за Путин

Брижати също така разкри, че е отговарял за охраната на тайните резиденции в Крим на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев и ръководителя на Федералната служба за сигурност Александър Бортников, които са в непосредствена близост до резиденцията на Путин.

< p>Според Брижати недоверието на Путин се простира дори до собствения му персонал по сигурността, който често остава неинформиран за точното му местонахождение. Брижати каза: „Те може да информират охраната, защитаваща Путин: „Той почива в тази резиденция“ и целият персонал ще се втурне да я осигури, докато Путин може да е на съвсем друго място.“

Брижати продължи за да разкрие, че по време на посещенията на Путин в окупирания от Русия Крим в Украйна, пристигането му е било едновременно обявено на две летища, Севастопол и Симферопол, и двете на повече от 100 километра едно от друго. Путин обаче може дори да е избрал съвсем различен вид транспорт, включително пътуване по море.

„Това илюстрира степента, до която Путин се страхува за живота си“, каза Брижати.

Офицерът от FSO, който преди това е живял в Камчатка, се премести в окупирания Крим със съпругата си от Крим . Там той се присъединява към мобилната част със специално предназначение на Националната гвардия или OMON, а по-късно поема ролята на инструктор по кучета в FSO, натоварен със задачата да охранява резиденциите на Путин, Медведев и Бортников по южното крайбрежие на Крим.

Прочетете също: Офицер от FSO дезертира, осъжда войната на Путин и разкрива някои тайни за диктатора

Той разказа подробно намерението си да подаде оставка от поста си след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна. Според Брижати на служителите на FSO е строго забранено да общуват с украински роднини, граждани на Съединените щати, Европейския съюз или всеки, който се противопоставя на войната, под заплахата от наказателно преследване.

Брижати каза, че много от неговите колеги от FSO с нетърпение очакваха окупацията на Украйна, надявайки се на разширени възможности за работа и нови позиции за охрана.

Въпреки това Брижати се разочарова от Путин след инвазията. Съобщава се, че първоначалните опити да напусне поста му са били посрещнати със съпротива със заплахи за разполагане на фронтовата линия.

В крайна сметка Брижати си осигурява чуждестранен паспорт и заедно със съпругата си получават разрешение за пребиваване в Еквадор. Впоследствие е освободен от задълженията си във ФСО. Размишлявайки за заминаването си, той си спомня: „Последните думи, които чух, докато си тръгвах, бяха: „Успех на фронта!“

Ние носим гласа на Украйна в света. Подкрепете ни с еднократно дарение или станете меценат!

Прочетете оригиналната статия за Новия глас на Украйна

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР