Загреб. Първият приоритет на новата Европейска Комисия трябва да бъде

...
Загреб. Първият приоритет на новата Европейска Комисия трябва да бъде
Коментари Харесай

Kathimerini: Мицотакис заяви, че „Гърция е достигнала лимита си“ по отношение на мигрантите

Загреб. Първият приоритет на новата ЕК би трябвало да бъде въпроса с миграцията, тъй като Гърция към този момент е „ достигнала лимита си “ във връзка с бежанците, съобщи Кириакос Мицотакис, написа електронното издание на атинския вестник Kathimerini .
Той сподели това по време на свое изказване на събитие, обвързвано с присъединяване на младежите в европейската политика. То беше част от конференцията на Европейската национална партия (ЕНП) в Загреб.
„ Гърция доближи лимита си. Имаме потребност от обща система за убежища, която да размени дъблинската “, сподели той, като добави, че шерването на тежестта за бежанците не би трябвало да е просто празна фраза, която не се ползва.
Мицотакис сподели, че Гърция приема приблизително по 500 мигранти дневно. Според него обстановката в лагерите на гръцките острови към този момент е „ неописуема “ и преместването на бежанците във вътрешните територии в страната води до реакции от страна на локалните поданици.
„ Не виждаме по какъв начин това ще спре в близкото бъдеще “, изясни той, като акцентира, че миграционният въпрос е нещо, което визира целия Европейски съюз.
Той беше специфичен посетител на събитието, част от конференцията на ЕНП, на която също по този начин Доналд Туск беше определен за нов началник на партията.
Във връзка с присъединяване на младежите в европейските политики, той сподели, че те би трябвало да се оправят с проблемите по опазването на природата и икономическото неравноправие.
Той също така приказва и за гръцкия „ порив да се трансформира в страна-пионер за оправянето с измененията в климата “, като добави, че младежите също по този начин се занимават и с казуса с неравенството, който е провокиран от глобализацията.
Двудневната конференция стартира на 20 ноември и графика й включва изказвания на гръцкия министър председател, немския канцлер Ангела Меркел, напускащия началник на ЕК Жан Клод Юнкер, както и на неговия правоприемник Урсула фон дер Лейен. На конференцията ще приказва и президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис.
Преди речта си Мицотакис взе участие и във вота, с който за ръководител на ЕНП беше определен Доналд Туск, който беше и единственият претендент. Той ще размени французина Жозеф Дол.
Графика на самия Мицотакис включва срещи с основния договарящ за Брекзит Мишел Барние, румънския министър председател Людовик Орбан, норвежкия министър-председател Ерна Солберг и някогашния австрийски канцлер Себастиан Курц.
Във втория ден от срещата гръцкият министър председател ще организира диалози и със своя хърватски сътрудник Андрей Пленкович и ще участва на панела за измененията в климата.
В същия ден той ще произнесе и тирада пред конгреса на ЕНП.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР