Загинаха двама от най-смелите полицаи на ОДМВР-Бургас. Йордан Илиев, заедно

...
Загинаха двама от най-смелите полицаи на ОДМВР-Бургас. Йордан Илиев, заедно
Коментари Харесай

Младият полицай, който загина, изобщо не е трябвало да бъде на работа

Загинаха двама от най-смелите служители на реда на ОДМВР-Бургас. Йордан Илиев, дружно с сътрудника си  Атанас Градев - това са двете имена на униформените, които изпълняваха до финален мирис дълга си към пагона.  

Йордан Илиев е бил на 31 година, е бил старши служител на реда в бранш " Охранителна полиция "  към Първо районно ръководство в Бургас. Служил е в системата на Министерство на вътрешните работи седем години.

Атанас Градев, 43 година, е бил пълководец на поделение в бранш " Охранителна полиция "  към Първо районно ръководство - Бургас. Имал е 18 години стаж в системата на Министерство на вътрешните работи.

Двамата бяха изключителни служители на реда и желаеха да израснат в системата на Министерство на вътрешните работи. След два месеца Йордан Илиев е щял да премине на по-висока служба в отдел " Криминална полиция " поради потвърдени качества, единствено за последните три месеца е награждаван три пъти за проявен подвиг. Тази нощ той въобще не е трябвало да бъде на работа, поел е изключително дежурство в друго поделение, в което не са достигали патрулните служители на реда. 

Те починаха при опит да осуетят нелегален трафик на мигранти. Инцидентът е станал към 5 часа. Шофьор на автобус не се подчинява на подаден сигнал със стоп палка от чиновници на реда. От Малко Търново до Бургас се вършат няколко опита да бъде спрян.

" Автобусът с мигранти е пропътувал към 25 км от първия пост, на който е отказал да спре за инспекция. След него е тръгнал патрул на " Гранична полиция ". Автобусът е минал през втори пост. Към първия патрул се е включил втори. Органите на " Гранична полиция ", които са преследвали рейса, са имали лимитирани благоприятни условия за реакция. Те евентуално са са пробвали да насочат рейса към дестинация, към която да понижи скоростта си и да се понижи рискът от случай ".

В Бургас двамата служители на реда са създали опит да спрат рейса след кръговото кръстовище " Трапезица ". При опит на полицейската кола да препречи пътя на водача на автобуса, той губи надзор и опустошава патрулката, близката спирка и няколко будки.

В транспортното средство са пътували 47 мигранти от Сирия - млади мъже и дами, имало е и деца.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР