Загадъчен розов сняг в италианските Алпи предизвика опасения относно ускореното

...
Загадъчен розов сняг в италианските Алпи предизвика опасения относно ускореното
Коментари Харесай

Мистериозен розов сняг падна в италианските Алпи

Загадъчен розов сняг в италианските Алпи провокира опасения по отношение на ускореното размразяване на ледниците в европейската планинска верига.

Учени изследват феномена, който може да бъде породен от водорасли, които нормално се следят в Гренландия, откакто оцветеният сняг се появи на Пресена Глация, на към 30 благи от град Тренто.

Биаджо Ди Мауро от Националния съвет за научни проучвания на Италия споделя, че водораслите, наречени Ancylonema nordenskioeldii, са евентуалният провинен и че той преди този момент е изследвал сходен хладилник в Швейцария.

„ Не е рисково, това е естествено събитие, което се среща през пролетния и летния интервал в междинните ширини, само че и на полюсите “, споделя той пред новинарския уебсайт Science X.

Тъй като ледът е бял, той отразява по-голямата част от силата на слънцето, само че по-тъмните водорасли значат, че повече от тази топлота се всмуква, като способства както за стопяването на леда, по този начин и за стоплянето на климата.

Топлият климат и топенето на леда усъвършенстват изискванията за водораслите, които имат по-добър достъп до вода и О2.

„ Всичко, което потъмнява снега, го кара да се топи, тъй като форсира абсорбцията на радиация “, споделя доктор Ди Мауро.

„ Опитваме се да премерим резултата на други феномени с изключение на провокираните от човешката активност, върху прегряването на Земята. “

В Антарктида се следят също сходни феномени през тази година, като „ кърваво червен “ и „ зелен “ сняг, провокиран от водорасли, в редица региони на най-южния континент в света.

През февруари откриватели пуснаха изображения на червен сняг в изследователската база „ Вернадски “, до момента в който учени от университета в Кеймбридж през май разкриха големи площи от зелен сняг наоколо до колония пингвини.

Доклад на Организацията на обединените народи за 2018 година откри, че планетата е на път да доближи повишение на междинните температури с 1,5 ° C сред 2030 и 2052 година, в случай че повишението продължи със сегашната скорост и с 3 градуса C до края на века.

След като се доближат 2C стопляне, светът ще бъде радикално друго място. Почти няма да остане коралов риф, Арктика ще бъде изцяло лишена от лед през лятото най-малко един път на десетилетие и големи бройки животни и растения ще изчезнат, защото местообитанията им стават все по-малко и по-малко.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР