Заедно със синдикатите ще работим за реални реформи в сектора,

...
Заедно със синдикатите ще работим за реални реформи в сектора,
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Над 2 300 служители не достигат в НКЖИ и БДЖ

Заедно със синдикатите ще работим за действителни промени в бранша, които да не са единствено на хартия. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков на днешния Учредителен конгрес на нова федерация на транспортните синдикати към КНСБ, осведомиха от пресцентъра на МТС.

“Само в държавните сдружения БДЖ и НКЖИ работят съвсем 20 000 чиновници, а в случай че включим и другите типове превоз, това число ще нарасне в пъти ", сподели още Георги Гвоздейков. По думите му единствено за 10 месеца по време на двете служебни държавни управления чиновниците, които са напуснали системата на НКЖИ са 884, а БДЖ – 788 индивида.

" Правителството и синдикатите имаме обща цел – по-добри условия на труд и почтени хонорари за работещите в бранша. Защото всекидневно се сблъскваме с неналичието на квалифицирани служащи. Към момента неналичието на служащи в НКЖИ е 1260 индивида, а в БДЖ има дефицит на 1100 индивида “, уточни министър Гвоздейков.

" Геополитическата обстановка основава опция за големи вложения в транспортния бранш. Работим интензивно с нашите съседи от Гърция и Румъния, с цел да надградим съществуващата и да създадем нова инфраструктура за авто, за жп превоз и връзки с пристанищата и летищата. Модернизацията на транспортния бранш също ще го направи по-привлекателен и перспективен за младежите “, изясни още транспортният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР