Заедно със сезона на меките пуловери и горещият шоколад, идва

...
Заедно със сезона на меките пуловери и горещият шоколад, идва
Коментари Харесай

Ако сухите и напукани устни ви влудяват, ето какво да направите

Заедно със сезона на меките пуловери и горещият шоколад, идва и нещо доста досадно: напуканите устни. Вероятно ви се случва всяка зима и се чудите по какъв начин да се справите. Е, сигурно не сте сами в това. Усните не създават мазнини, което естествено ги прави по-сухи от другите елементи на тялото. Също по този начин непрекъснато са изложени на вредите на околната среда: слънце, вятър и така нататък Когато на открито стане студено, устните ни стават още по-уязвими.

Трябва да се означи обаче, че студът не е единствената допустима причина за напуканите устни. Състоянията, които предизвикват хронично напукани устни, включват хипотиреоидизъм и синдром на Sjogrens, автоимунно заболяване, което забавя производството на слюнка. Кожните алергии към артикул, който употребявате при контактен дерматит в региона на устните. Червени багрила, никел или цинамати, също могат да причинят напукани устни. Някои лекарства също изсушават устните. Ако вашите напукани устни не се повлияват от нищо и смятате, че някой от тези фактори може да е налице, обърнете се към Вашия доктор.

1. Спрете да облизвате усните си

Когато устните изсъхнат, доста хора инстинктивно ги облизват. Но кожата изсъхва още повече по-късно. Това може да сътвори един безконечен кръговрат, в който усните ви в никакъв случай не могат да се оправят. Ако това е табиет, тъй като устните ви постоянно са сухи, използвайте еликсир за устни със съставна част като ланолин, който остава по-дълго от обичайните балсами. И избягвайте изкуствени усети и подсладители, които карат хората да облизват устните си повече.

2. Изпозлвайте подобаващ еликсир

Повечето хора излизат в студа с покрити ръце, врат и крайници, представете си какво прави този студен вятър на най-деликатната част на лицето - устните - когато останат навън. Слагайте еликсир за устни всякога, когато излезете на открито. Потърсете формули с масло от пшеничен зародиш, бадемово масло, масло от жожоба, кокосово масло, алое вера, масло от шиа, слънчогледово масло или масло от памучно семе, което в действителност хидратира устните.

3. Използвайте овлажнител за въздух у дома

Овлажнителят за въздух вкъщи резервира равнищата на влага във въздуха, които спомагат за поддържането на кожата и устните ви хидратирани. Докато равнището на мокрота сред 30 и 40 % е най-хубаво за кожата и устните ви естествено да останат овлажнени, равнищата нормално падат до 10%, с помощта на отоплението. Използването на овлажнител вкъщи - изключително през нощта, до момента в който спите - ще ви помогне да поддържате устните си по-хидратирани.


4. Променете червилата, които употребявате

През зимата избягвайте матови и сухи червила, защото устните ви са задоволително сухи. Вместо това използвайте гланцове и балсами.

5. Пропуснете скрабта за устни

Не е нужно да купувате ексфолианти за устни, защото усните ви се ексфолират сами. Някои типове скраб са прекомерно нападателни за нежните устни.

6. Избягвайте дразнещите съставки

Няколко известни съставки в балсамите за устни не ви вършат услуги. Камфор, фенол и ментол би трябвало да се заобикалят, защото нервират и изсушават устните.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР