Заедно с още две фирми синът и дъщерята на бившия

...
Заедно с още две фирми синът и дъщерята на бившия
Коментари Харесай

Синът и дъщерята на бивш шеф на АПИ изпълняват проект за милиони в Перперикон

Заедно с още две компании синът и дъщерята на някогашния началник на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) Светослав Глосов ще извършват план на археологическия комплекс „ Перперикон “ за сумата от 8,1 млн. лева с Данък добавена стойност.
Консорциумът „ Перперикон 2020 “ е спечелил поръчката и е подписал контракт с кмета на община Кърджали доктор Хасан Азис още на 23-ти ноември 2020 година, само че той е докладван пред Агенцията за публични поръчки едвам при започване на тази седмица.
Консорциумът е сред  фирмите „ Биад-С “ ООД, „ Стройинвестконсулт-София “ ЕООД и „ Парсек груп “ ЕООД. Той е регистриран на адреса на софийското сдружение „ Биад-С “, съдружници в което са дъщерята и синът на Светослав Глосов - Диана и Апостол Глосови .  
 Археолози потеглят по следите на четвъртия кръстоносен поход Археолози потеглят по следите на четвъртия кръстоносен поход
Археолози потеглят по следите на четвъртия кръстоносен поход, оповестява БНР. В Кърджали стартира изследването на феодален палат, къдет...
Поръчката, извоювана от обединяването, е инженерингова. Тя включва работен план,  строителни и ремонтни работи, както и авторски контрол за експониране, консервация и реституция на археологическия комплекс „ Перперикон “.  Срокът за осъществяване на дейностите е 390 дни. Финансиран е от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ по план „ Перперикон – храм на боговете и дом на цивилизациите “.
Припомняме, че през октомври 2020 година Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт против Светослав Глосов и Дончо Атанасов – двамата някогашни шефове на АПИ. Те бяха упрекнати в длъжностно закононарушение, поради тежката злополука с рейс край Своге през 2018-та, при която починаха 20 пасажери, а други 10  бяха ранени.  После бе открито, че след юридически ремонт качеството на асфалта в правата се разминава със стандартите, като има и проблеми с указателните табели и мантинелите.
Месец по-късно обаче, поради пропуски на прокуратурата, Софийският градски съд върна на вносителя делото против двамата Глосов и Атанасов.
Светослав Глосов към момента е почетен ръководител на Управителния съвет на Камарата на строителите в България и ръководител на фондация „ Български строител “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР