Заедно с неизпълнения мандат за съставяне на правителство, управляващата коалиция

...
Заедно с неизпълнения мандат за съставяне на правителство, управляващата коалиция
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Президентът е част от групата, която свали правителството

Заедно с неизпълнения мандат за сформиране на държавно управление, ръководещата коалиция завещава на служебния кабинет безпорядък в енергетиката.

Това съобщи президентът Румен Радев откакто „ Българска социалистическа партия за България “ върна на президента несбъднат третия и финален мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашното 47-мо Народно заседание.

„ Кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на стопанската система и на обществените системи, е най-тежкото завещание на това държавно управление “, сподели Радев.

" Ние положихме всички старания да решим казуса с КЕВР. Дори предложихме на трите партии, с които преговаряхме, да удължим периода на работа на Народното събрание, с цел да може законно да бъде определен ръководител на КЕВР. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи в идните тежки месеци ", съобщи от своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и попита президента дали има желание да удължи работата на Народното събрание, с цел да се реши този проблем.

" Призовавам Народното събрание да откри решение на този извънредно значим проблем до края на тази седмица ", отговори й Румен Радев.

След срещата водачът на социалистите Корнелия Нинова направи коментар и пред медиите.

" Първо, президентът не е спрял да подлага на критика това държавно управление от първия му ден, макар че той самият сътвори главната партия в него - " Продължаваме Промяната ". Заедно с ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " не ни дадоха и даже 100 дни. Смятаме, че той е част от тази група, която смъкна настоящото държавно управление ", сподели Нинова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР