Заедно с края на учебната година приключи и работата на

...
Заедно с края на учебната година приключи и работата на
Коментари Харесай

Учениците от СУ „Христо Ботев” Враца приключиха работа по проекта „Транзит из Европа”

Заедно с края на образователната година завърши и работата на учениците от Средно учебно заведение „ Христо Ботев” Враца по план „ Транзит из Европа”, финансиран по стратегия „ Еразъм+” от Европейската комисия. Последната взаимна среща на сътрудниците от Германия, Полша, Чехия и България се организира в учебното заведение координатор на плана в град Зост, Германия.
Темата на двугодишния план беше създадена от учениците, като за тази цел бяха проведени редица мероприятия, като да вземем за пример изследване на транспортните пътища в другите страни, разглеждане на развиването и производството на транспортни средства в тях, посещаване на завода „ Форт” в Кьолн, на светлинния канал на компания „ Хела” в Липщад. Проектът обхвана и тематиката за запазване на околната среда, като в тази връзка учениците посетиха зоологическата градина във Вупертал и създадоха презентации на тематика „ Защитени животни”.
Сърдечният банкет от страна на домакините от гимназия „ Алдегревер” даде опция на гостуващите възпитаници да се потопят в всекидневието на германците, да участват на общоградския празник на локалния Клуб на стрелците, да се срещнат с изкуството на художника Вилхелм Моргнер, да се възхитят на катедралата в Кьолн.
Проектът завършва, само че не и контактите сред сътрудниците, които от първия ден на взаимната работа са във връзка между тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР