Заедно с хладните дни времето на чая отмина, за да

...
Заедно с хладните дни времето на чая отмина, за да
Коментари Харесай

Студен чай за горещите летни дни

Заедно с хладните дни времето на чая отмина, с цел да пристигна времето на чая. Само че не парещ, а мразовит. Със своите ободряващи свойства и обогатен с усета и витамините на първите плодове, той се трансформира в идеалната освежаваща напитка за летните жеги. Можете да го приготвите от черен, зелен, бял чай, ройбос или мента.

Зелен чай с мента
Ментата се слави със своя лек охлаждащ резултат, зеленият чай с тонизиращото си деяние, а двете дружно са идеалната композиция. За да приготвите тази напитка запарете 2 ч. л. (или 2 пакетчета по 5 гр.) зелен чай и 2 ч. л. мента в литър вода. След 7-8 мин. прецедете чая, прибавете 3 с. л. мед или тръстикова захар и малко лимонен сок. Оставете го да се охлади и го прехвърлете в кана или бутилка. Съхранявайте го в хладилника, с цел да се освежавате постоянно, когато имате потребност. Сервирайте го с няколко бучки лед и в случай че ви се намира клонче прясна мента.

Ройбос с ягода
Чаят от ройбос съдържа доста антиоксиданти, които са ни изключително нужни през лятото. Ароматът му е напълно слаб, само че характерен и идеално се съчетава с този на ягодата. Има два разновидността или да изцедите сока на шепа ягоди и да го прибавите след запарването на чая или авансово да сварите разрязаните на две плодове във водата, до момента в който пуснат аромата си. В един литър от този лек компот прибавете 4 ч.л. насипен ройбос или 4 пакетчета и ги запарете за към 10 мин. Подсладете с 2 с.л. захар и охладете в хладилника

„ Ърл Грей ” с лимон
„ Ърл Грей ” е черен чай с добавено етерично масло от бергамот, което му придава по едно и също време леко горчив и ободрителен мирис, а лимоновият сок обезпечава нужната киселина. Черният чай съдържа повече кофеин в съпоставяне със зеления и даже през най-горещите месеци, можете да замените топлото кафе с тази ободряваща напитка. За да я приготвите е належащо да запарите 2 ч. л. (или 2 пакетчета по 5 гр.) чай „ Ърл Грей ”в литър вода за 5 мин. Прецедете чая и охладете. Сервирайте го с лед и комат лимон.

Бял чай с кайсии
Признавам, че концепцията за този леден чай „ откраднах ” от една подготвена напитка, която към този момент не се внася у нас и си я подготвям сама. За да го извършите и вие сварете 7-8 кайсии в литър вода и след това в същия парещ компот запарете 4 пакетчета бял чай за десетина минути. Накрая пасирайте плодовете в течността. Получава се нещо като нектарен чай, които може да се пие в неограничени количества, тъй като усетът му е лек и не съдържа кофеин. Опитайте го и ще се влюбите!

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР