Задръстените канали в банята и в кухнята могат да ни

...
Задръстените канали в банята и в кухнята могат да ни
Коментари Харесай

Задръстени канали вкъщи могат да ни разболеят

Задръстените канали в банята и в кухнята могат да ни разболеят, защото са развъдници на бактерии, написа в. "Метро ".

Учени от университета в Източна Англия предизвестиха, че комбинацията от косми, сапун и вода, които се натрупват след всеки наш душ, оформят рискови за здравето ни биофилми в канализацията. Оформилите се развъдници на микроорганизми са източник на патогени, които могат да се разпространят в цялото жилище.

В канализацията на банята, в която се натрупват биологични нечистотии, се оформя удобна среда за развиването на голям брой микроорганизми. Те влизат в изключително рисков контакт със стопаните на дома при връщането на водата в каналите след запушването им. Ако това стане в кухнята, може да бъде инфектирана и употребяваната от нас храна. Ако се готви наоколо до инфектиран сифон, бактериите могат да се придвижат по въздуха и да попаднат върху продуктите. В банята микробите могат да бъдат вдишвани, или непосредствено да попаднат върху кожата ни.

Поради тази причина експертите предлагат да използваме в семействата отпушващи препарати с антибактериални свойства, които да разрушат образуващите се биологични филми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР