Задържаното в петък, 25 май, във Варна прекурсорно вещество може

...
Задържаното в петък, 25 май, във Варна прекурсорно вещество може
Коментари Харесай

Материал за амфети за половин милиард евро задържан на варненското пристанище

Задържаното в петък, 25 май, във Варна прекурсорно вещество може да послужи за произвеждане на амфетамини на стойност 500 милиона евро. Това съобщи заместник-директорът на Агенция „ Митници " Юлиан Мирков . По думите му, на черния пазар кг от веществото служи за производството на 10 000 таблетки на цена към 20 евро. 



Веществото APAA (алфа- фенилацетоацетамид), което се употребява за произвеждане на наркотични субстанции, е било намерено в резервоар, разтоварен от транспортен съд на Пристанище Варна-запад. Първоначално бе обявено за количество от 6 тона. Впоследствие обаче излиза наяве, че прекурсорът е 2,5 тона, а останалото количество е лимонена киселина.
 Агенция „ Митници
Заслугата за откриване на противозаконния трафик е напълно на митническите органи и оголен по метода на разбор на риска.Стоката попаднала в полезрението по едно и също време на два отдела – " Митническо разузнаване и следствие " и " Борба с наркотрафика " в Митница Варна. Първоначалният оглед с рентген не открил нередности. Амфетаминопроизводното вещество  било по този начин усърдно подредено, че да заблуди митничарите .
 Агенция „ Митници-->
След разтоварването обаче станало ясно, че 100 от общо 300 чувала по 25 кг съдържат неразрешеното вещество APAA. Забраненото вещество е било в същата опаковка като лимонената киселина, изясни Юлиан Мирков.



Стоката е била натоварена в Китай. Варна не е била последна точка за нея, разкри окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров .  

Разследващите имат изясненост от кое място е поръчано веществото, за къде е било предопределено и кой е адресат по документи. Тази информация обаче не бе разгласена, с цел да не се попречи на следствието.
 Дарик Варна
Все още няма арестувани . Предстоят още дейности и след събиране на нужните доказателства, ще бъдат повдигнати обвинявания, разясни прокурор Чавдаров.  

За още вести харесайте страницата ни във Facebook
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР