Задържаният в Беларус опозиционен журналист Роман Протасевич и приятелката му

...
Задържаният в Беларус опозиционен журналист Роман Протасевич и приятелката му
Коментари Харесай

Роман Протасевич и София Сапега поставени под домашен арест

Задържаният в Беларус опозиционен публицист Роман Протасевич и приятелката му рускиня София Сапега са под домакински арест . Родителите им са уведомили съветската работа на Би Би Си за това.

" Те към момента са под цялостен надзор на управляващите, никой не е отдръпнал обвиняванията против тях. Не ни се споделя нищо за положението на Рома, за неговия статус ", посочи бащата на журналиста Дмитрий.

По думите на бащата на Сапега Сергей Дудич тя живее сама в нает апартамент в Минск. В телефонен диалог с сътрудник на ТАСС той не е удостоверил, само че и не опровергал информацията за слагането на рускинята под домакински арест. " Бих желал към този момент да оставя въпроса ви без коментар ", отбелязал Дудич. Представители на отбраната на Сапега също не са поискали да приказват по тази тематика.

Адвокатът на рускинята Антон Гашински в ефира на телевизия " Дождь " удостовери информацията за нейното пренасяне под домакински арест. Той добави, че тя може да се среща с родителите си, като те са обядвали в ресторант през вчерашния ден.

Здравето на София Сапега е в ред, сподели татко ѝ пред RT.

" Предния ден ни беше дадена опция да се срещнем и да поговорим с нея без бдителния контрол на правоприлагащите органи, в неофициална конюнктура. Слава Богу, тя наподобява добре, здравето й е в ред ", сподели Дудич.

" Единственото нещо, което знам, е, че върху него няма електронна гривна ", добави той. " Аз също съм привързан с абонамент, тъй че не мога да разгадавам доста детайлности. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР