Задържаният с подкуп граничар беше откаран по спешност в болница.

...
Задържаният с подкуп граничар беше откаран по спешност в болница.
Коментари Харесай

Задържаният с подкуп граничар е откаран по спешност в болница

Задържаният с рушвет граничар беше откаран по неотложност в болница. При ареста му той бил ритнат в остаряла огнестрелна рана на крайници, която се възпалила, изясни неговият юрист.

Минути преди да стартира правосъдното съвещание по мярката му за неотклонение Янко Серафимов беше откаран с кола за спешна помощ към Министерство на вътрешните работи болница, заяви Българска национална телевизия.

Прокуратурата изиска непрекъснат арест на Серафимов - служителят в " Гранична полиция ", упрекнат за рушвет.

72 часа от задържането му към този момент изтекоха. Съдът изиска от болничното заведение да внесат писмо с информация за настоящото му положение. Според юриста му при задържането е употребена несъразмерна мощ.

На 11 ноември в центъра на София при акция на дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи и Софийска градска прокуратура той беше арестуван с рушвет от 2000 лв. рушвет.

Стана ясно, че е изискал рушвет за контракт с обща стойност под 30 хиляди лв.. Парите са били разказани и белязани, а мястото, на което ги взел, е било проследено, заяви градският прокурор на София Илияна Кирилова. Тя изясни, че през цялото време по случая дружно работят прокуратурата, следственият отдел към нея и Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи.

Подкупът е пожелан от представител на компания, която се занимава с доставка на особено съоръжение за потребностите на гранична полиция. Става дума за така наречен директно договаряне, изясни зам. градският прокурор на София Чавдар Пастованов. Това значи, че сумата е под 30 000 лв., защото при по-високи стойности се организира социална поръчка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР