Задържаният по три обвинения шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицовизлезе на

...
Задържаният по три обвинения шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицовизлезе на
Коментари Харесай

Шефът на КАТ-Благоевград излезе под гаранция

Задържаният по три обвинявания началник на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов излезе на независимост с мярка „ парична гаранция ”, съобщи БГНЕС. Мярката бе гледана при закрити врата, а обвиненият Стоицов бе вкаран в залата през длъжностен вход. Размерът на гаранцията е 10 000 лева
 
Решението постанови в късния следобяд през днешния ден арбитър Диана Узунова от Окръжния съд. Мярката може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.

 
Преразглеждането на мярката на Стоицов бе поискано от отбраната му с претекста, че психическото му положение, в резултат на престоя в ареста, се е влошило.
 
Шефът на КАТ-Пътна полиция в Благоевград бе арестуван за 72 часа при профилирана акция на отдел „ Вътрешна сигурност ” на Министерство на вътрешните работи и Национална следствена служба на 22 май. С него бе арестуван и Бойко Шарков, апетитен за помощник, а третият арестуван - Николай Доганджийски, влезе в болница.

 
Данаил Стоицов бе с три обвинявания. Първото е за държане без съответно позволение на огнестрелно оръжие и муниции. Второто обвиняване е за закононарушение по работа – по член 282 от Наказателен кодекс, за това, че на 4 май 2018 година е превишил правата си. Третото обвиняване, за което той е притеглен в качеството му на обвинен, е за рушвет. В качеството си на длъжностно лице е изискал и приел от разнообразни лица пари в размер на 5300 лева, движимости и услуги с веществен темперамент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР