Задържаните в Македония автобуси с фенове на Ботев (Пловдив) отпътуваха

...
Задържаните в Македония автобуси с фенове на Ботев (Пловдив) отпътуваха
Коментари Харесай

Македония освободи бултрасите след намеса на дипломатите ни

Задържаните в Македония рейсове с почитатели на Ботев (Пловдив) отпътуваха от Крива паланка към Тирана с полицейски конвой.

Това стана факт след бързата реакция на посолството на Република България в Скопие. Със съдействието на дипломатите ни бе реализирано единодушие с органите на реда в град Крива паланка да бъде формиран акт за административно нарушаване и налагане на минимална санкция в размер на 200 евро единствено на ръководителя на групата, а рейсовете да бъдат ескортирани от полицейския патрул до границата, с цел да продължат пътуването си.

По данни на полицията на Република Македония три рейса с почитатели на Ботев (Пловдив), пътуващи за Албания през територията на Република Македония, стопират към 3 ч през нощта за отмора на автомагистралата Скопие-Тирана на избрани за това места. Четирима от почитателите със спрей изрисуват графити върху постройките за отмора.

При молба от органите на реда да бъдат глобени за хулиганската си постъпка, българските жители отхвърлят, написа в известие на Министерство на външните работи до медиите.

Българският консул Венцислав Цветанов от самото начало е бил на място в полицейското ръководство в Крива паланка.

Той е предизвестил и управляващите на пропускателния пункт на границата сред Република Македония и Албания, албанската полиция и българското посолство в Тирана за оказване на цялостно подпомагане на групата с футболни ентусиасти.

Ботев (Пловдив) гостува на Партизани (Тирана) през днешния ден от 18 ч българско време в мач от първия квалификационен кръг на шампионата Лига Европа. Очакваме почитателите за дойдат в точния момент на стадиона, с цел да поддържат българския тим.

В Крива паланка остава единствено ръководителят на групата Иван Вълчев, който след произнасянето на дежурния арбитър ще настигне с кола на посолството рейсовете и ще се причисли към останалите почитатели.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР