Задържаните служители на столичното Седмо РПУ реално не са полицаи.

...
Задържаните служители на столичното Седмо РПУ реално не са полицаи.
Коментари Харесай

Слави Ангелов: Полицаите - дилъри са мутри със служебни карти

Задържаните чиновници на столичното Седмо РПУ действително не са служители на реда. Те са мутри с полицейски карти.

Това съобщи пред Нова телевизия проверяващият публицист и основен редактор на в. "168 часа " Слави Ангелов.

Оперативните служащи Александър Цонев Станев и Еджевит Хюсеин Осман бяха арестувани при спецакция на "Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи и им бяха повдигнати обвинявания за осъществяване на закононарушения срещу публичния ред, разпространяване на опиати и приемане на подкупи. Вчера Специализираният углавен съд ги остави за непрекъснато в ареста.

„ Единият служител на реда - Александър Цонев се оказа ММА войник. Във Фейсбук даже не крие връзките си с групата на Радо Ланеца, който е от Бандата с чуковете на Таки. Навремето те пребиваха чукове хора в заведения”, сподели още Ангелов.

Цонев има няколко медала по бразилско жиу - жицу, известно и като бразилско бойно самбо. Цонев получава първия си орден още при дебюта си за софийския клуб Bull team през 2012 година Година по-късно се класира трети в категория “начинаещи” над 99 кг още веднъж в столицата.

Александър Цонев е с 4-годишен стаж в системата на Министерство на вътрешните работи, а Еджевит Осман работи в системата от 2000 година. Според спецпрокуратурата Осман знаел доста детайлности за наркотърговията на дилърите в Студентски град. Той постоянно злоупотребявал с информацията и предупреждавал пласьорите, че ще им бъдат формирани преписки и каузи.

По думите на Ангелов, двамата служители на реда са част от група, която е била задържана преди една година в същото това РПУ.

Според журналиста подборът при влизането в школата на Министерство на вътрешните работи в „ Симеоново” е доста невисок. Там се влиза с матура и изпит за физическа подготовка.

„ Деморализацията в Министерство на вътрешните работи е доста мощна от години вследствие на политическия напън, който се оказва редовно от безусловно всяка партия в последните 20 години”, безапелационен е Слави Ангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР