Задържани са единият собственик и един от преките извършители на

...
Задържани са единият собственик и един от преките извършители на
Коментари Харесай

Задържаните за погрома в столично заведение вече са двама

Задържани са единият притежател и един от директните причинители на нападението в столичното заведение " Бесо ", сподели през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, съобщи Агенция " Фокус ". Инцидентът става през вчерашния ден към 18 часа, когато 7-8 мъже влезнали в заведението на бул. " Тодор Каблешков " и почнали да обръщат маси и столове, като са разпорили с нож част от меката мебел. Те попитали къде е шефът, а откакто разбрали, че го няма, посъветвали личния състав да му каже " да се обади на който би трябвало " и си тръгнали.

" Разследването е в ход. Предстои отчет на прокуратурата и ние ще им проверим целия бизнес ", сподели Иванов. По-рано през днешния ден шефът на столичната полиция комисар Георги Хаджиев сподели, че казусът ще бъде развързан още през днешния ден. Целият престъпен контингент ще бъде привикан в полицията, с цел да се открият директните причинители.

Той акцентира, че не е обикновено през 2019 година неуредените сметки сред хората да се вземат решение по този метод. " Единият от тримата известни е престъпно проявен, а другите двама няма престъпни прояви ", добави той.

Иванов сподели още, че причинителите са арестувани за 24 часа, а по-късно прокуратурата взема решение за удължение на мярката до 72 часа.

" От нощес сме в непрестанен контакт с прокуратурата ", разясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Той разяснява, че от Министерство на вътрешните работи събират доказателства за всяка допустима версия.

" Ние, извършвайки нашите дейности, събираме доказателства за всяка една версия, което ни оказва помощ да я подкрепим или да я отхвърлим като претекст за осъществяването на закононарушението ", изясни Иванов. Главният секретар разяснява и думи на притежателя, че се опасява за живота си.

" Собственикът не е отправил молба за защита към нас. Той можеше първо да ни подаде сигнал, а по-късно да качва записите в обществените мрежи. Мисля, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да се грижи за реда, а не хората да вземат решение нещата посредством обществени мрежи ", съобщи Ивайло Иванов. В умозаключение той добави, че в границите на днешния ден ще има повече резултати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР