Задържани са двама мъже, направили опити за грабеж в София.

...
Задържани са двама мъже, направили опити за грабеж в София.
Коментари Харесай

Закопчаха двама, направили опити за въоръжени грабежи

Задържани са двама мъже, създали опити за обир в София. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Сигнал за първото действие бил подаден в полицията на 13 февруари от чиновник в магазин за алкохол и цигари. Същата вечер към 23.00 часа чужд нахлул в обекта, заплашил го с оръжие, стрелял и избягал в незнайна посока. Незабавно почнало следствие по случая, в границите на което чиновници на бранш „ Грабежи “ в Столична дирекция на вътрешните работи открили и задържали причинителя - 35-годишен от Пловдив.

Маскиран стреля в лицето на продавач при опит за обир в София

Събраните материали по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура, а на мъжа е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа, в следствие променена в непрекъсната.

На 29 февруари шефка на магазин за облекла също потърсила помощ в полицията, откакто по време на работа била нападната от чужд, който я напръскал с пикантен спрей и опитал да отнеме наличната в касата сума. Не съумял, тъй като сейфът бил заключен и мъжът избягал в незнайна посока.

В резултат на подхванатите незабавни дейности, след броени дни чиновници на Седмо районно управление (на МВР) откриват и задържат причинителя - 25-годишен мъж, прочут на полицията. В хода на следствието е изяснено, че на 28 февруари мъжът е направил и различен безрезултатен опит за обир - този път от аптека в ж.к. „ Младост “.

Пореден въоръжен обир в София

След отчет на материалите в Софийска районна прокуратура той е притеглен като обвинен по член 198 и му е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР