Задържането на вода в тялото е изключително неприятно и същевременно

...
Задържането на вода в тялото е изключително неприятно и същевременно
Коментари Харесай

7 стъпки, които ще ви помогнат да премахнете излишните течности от тялото

Задържането на вода в тялото е извънредно неприятно и в същото време тревожно събитие. Какви са аргументите за появяването му и по какъв начин да се оправим с него?

Причините, заради която водата се задържа в организма, могат да са от най-различно естество. Основните, обаче, са единствено пет и в този момент ще ги разгледаме по-детайлно.

Прекомерна приложимост на сол

Прекомерното количество сол в храната предизвика задържането на течности. Механизмът е простоват – когато одобряваме повече сол, тялото ни се пробва да отстрани остатъка точно благодарение на водата. Така човек стартира да пие повече вода, вследствие на което в тялото му се натрупва непотребни количества течност, а това неизбежно води до появяването на подутина.

Недостатъчна приложимост на чиста вода

Много от нас денем пият в немалки количества разнообразни питиета като кафе, чай, сода, мляко, какао и други. Повечето хора си мислят, че по този начин обезпечават задоволително количество вода на организма си, само че бъркат. Тялото ни се нуждае от чиста вода, а не от заместители! Пренебрегването на този факт води до задържане на течности.

Консумация на храни, които имат дарба да задържат вода

Има артикули надарени с такава дарба. Това са твърдите сирена, всевъзможни консервирани сосове, сандвичите и хамбургерите, предлагани в заведенията за бързо хранене, яйцата, пържените ястия, маслото, чипса, саламите и пушените меса, киселите краставички, бисквитите и всички артикули, съдържащи оцветители и консерванти.

Диуретични питиета

Постоянното корист с газирани питиета, кафе, бира или различен алкохол е пряк и сигурен метод да предизвикате застой на течности в организма и появяването на грозни отоци. Тези питиета бързо „ изсмукват “ цялата жизненоважна потребна влага от човешкото тяло. В резултат на това то стартира да изпитва много сериозен стрес и се запасява с течности за бъдеща приложимост, което постоянно води до бързото струпване на няколко непотребни кг едновременно.

Твърде пасивна или прекомерно дейна работа

Колкото и парадоксално да звучи, тези две крайности в човешката физическа интензивност са една от основните аргументи за задържането на течности. Ако се движите напълно малко или, в противен случай, сте толкоз дейни, че безусловно не можете да седнете, това елементарно би могло да докара до подути крайници и подпухнало лице.

Ако в тялото ви непрекъснато се натрупват течности и няма по какъв начин да се справите сами, значи е време да си запишете час при лекаря. Не е изключено задържането на течности да се дължи на бъбречно заболяване, разнообразни инфекции или даже хормонален дисбаланс. Но единствено способен експерт е в положение да сложи вярната диагноза и да предложи вярното лекуване.

Как да установите дали в тялото ви се задържа ненужно количество вода?

Понякога казусът може да не явен, само че все пак организмът да изпитва компликации с извеждането на непотребните течности. Ще разберете бързо дали с вас е по този начин, в случай че натиснете с пръст някоя зона от тялото си. Ако след натиска се появят дребни вдлъбнатини в кожата или се образуват петна, които се задържат в продължение на няколко секунди, значи имате проблем.

Как да се оправим със задържането на течности сами?

Солете умерено храната си

Време е съществено да преразгледате питателните си привички. Солта освен задържа по всевъзможен вероятен метод течностите, само че и притъпява същинския усет на доста храни! Същевременно, в случай че преминете последователно към единствено леко осолена храна, няма да ви се наложи да чакате доста първите позитивни резултати. А държите ли да забързате този развой, напряко изключете солта от менюто си. Добре би било да ограничите използването и на другите полуготови артикули. Ако спазвате тези две условия, отокът ще стартира да понижава единствено след ден-два, до момента в който изцяло изчезне.

Пийте повече чиста вода

За да се надявате на видимо усъвършенстване, значимо е да се опитате да пиете най-малко два литра чиста вода дневно. Така тялото ще е умерено, че получава задоволително течности и ще спре да се запасява с тях. Трябва обаче да пиете водата вярно – не и по време на ястие, както и през първите два часа откакто преди малко сте се нахранили.

Когато стомашният сок се „ разрежда “ с вода, храната се усвоява доста по-лошо, което от своя страна предизвика появяването на мастни натрупвания.

Хапвайте постоянно по този начин наречената „ каша за хубост “

Вероятно към този момент сте се досетили – става въпрос за овесените ядки, накиснати във вода или мляко. Може да добавите към тях и канела, която форсира метаболизма. Ако хапвате постоянно „ каша за хубост “, резултатите ще дойдат по-скоро, в сравнение с очаквате!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР