Задържан е получателят на голямата пратка течен метаамфетамин от Летище

...
Задържан е получателят на голямата пратка течен метаамфетамин от Летище
Коментари Харесай

Задържан е получателят на голямата пратка течен метаамфетамин от Летище София

Задържан е получателят на огромната пратка течен метаамфетамин от Летище " София ". Това заяви на брифинг апелативният прокурор на София Радослав Димов, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.

Името му все още е следствена загадка. Обвинението е за противозаконен транспорт на опиати през граница. При доказване на виновността арестуваният ще лежи в пандиза от 10 до 15 години и ще бъде санкциониран с от 100 000 до 200 000 лева

Димов посочи, че метаафетаминът е наркотично вещество от групата на стимулантите. Основните му производители са Мексико, Иран, Белгия, Холандия, Чехия и Полша. По думите му арестуваното количество е за 11 млн. лева, а на черния пазар цената му може да стигне 35-40 млн. лева

Количеството на течния метаамфетамин е било 450 литра. Установен е бил не по сигнал, а при инспекция.
" Служители на отдел „ Борба с наркотрафика “ са селектирали карго пратка, идваща от Мексико, с два типа наличие на товара. При осъществените проби са открити 450 бутилки дестилат от ванилия, като са открити 450 литра течен метаамфетамин ", разясни апелативният прокурор на София.

По думите му има единствено един по-фрапантен случай от този. Той е отпреди половин година, когато в Австралия е било арестувано количество от 540 литра.

Образувано е досъдебно произвеждане. Били са претърсени няколко адреса и конфискувани няколко преносимия компютър и телефона. Течният метаафметамин ще бъде погубен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР