Задържаха сочения за извършител на жестокото нападение над младо момиче

...
Задържаха сочения за извършител на жестокото нападение над младо момиче
Коментари Харесай

Задържаха отново нападателя на момичето от Стара Загора

Задържаха посочения за причинител на жестокото нахлуване над младо момиче в Стара Загора. 26-годишният Георги Николаев е бил задържан. Адвокатът на обвинения съобщи пред bTV, че клиентът му не е отправял закани към фамилията на 18-годишното момиче и изрично отричал да е правил закононарушението през цялото време. Адвокат Валентин Димитров заяви, че клиентът му е арестуван за 24 часа. По думите на бранителя, получили призовка за разпит в 1 ч. след среднощ и задържали младия мъж по Закона за Министерство на вътрешните работи. 
По-късно от държавното обвиняване оповестиха, че Районната прокуратура в Стара Загора е предявила обвиняване и е постановила задържане за 72 часа на мъжа за това, че сред 24 и 25 юни в изискванията на продължавано закононарушение, се заканил с ликвидиране на 18-годишното момиче. Два пъти мъжът е изпратил текстови известия за закана с ликвидиране посредством интернет приложение. След укриване, е арестуван. Младият мъж е осъждан за нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди.
Предстои Районната прокуратура в Стара Загора да изиска непрекъснат арест.
18-годишното момиче е в болница, откакто на 26 юни бе обезобразено от своя другар с макетно ножче и има сечения по ръцете, краката и гърдите, поради които са му направени 400 шева. Случаят доби известност, когато нейни близки оповестиха, че по тялото й са нанесени голям брой порезни рани с макетен нож. Окръжният съд в града квалифицира действието като лека телесна щета и нападателят бе пуснат на независимост под парична гаранция. Впоследствие наблюдаващият прокурор назначи спомагателна съдебномедицинска експертиза за прецизиране на пострадванията. Правосъдният министър Атанас Славов прикани за цялостно и обективно следствие на случая. Прокуратурата заяви, че основава екип от наблюдаващи прокурори и форсира следствието. Изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов разгласи " нулева приемливост към всички случаи на принуждение и хулигански прояви ".
По случая реагира и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която попипа от кое експерт и по кой текст от закона е решено, че зверството, осъществено от Георги Николаев е лека телесна щета. " Недопустимо е този човек да се разхожда на независимост. А още по-недопустимо ще бъде да получи съглашение или условна присъда. Нека се  наложи най-голямата суровост на Наказателния кодекс, с цел да има правдивост ", написа тя във фейсбук. 
Мирно шествиe в поддръжка на потърпевшото момиче от Стара Загора се чака в Бургас и други регионални градове на 31 юли. В същия ден демонстрации ще има и в други градове на страната. Сборният пункт в Бургас ще бъде пред постройката на Съдебната палата от 18 ч. По-рано от Добрич и други регионални градове оповестиха, че се причисляват към акциите. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР