Задържаха служител на Община Несебър с над 185 000 евро

...
Задържаха служител на Община Несебър с над 185 000 евро
Коментари Харесай

Задържаха служител на Община Несебър с близо 370 хил. лв. подкуп

Задържаха чиновник на Община Несебър с над 185 000 евро и 20 000 лева рушвет. Според полицията и прокуратурата в Бургас сумата е била планувана за търговия с избор преди началото на предизборната акция. Разследва се група от 4 – 5 души, обвинени за търговия с гласове за локалния избор.

В акцията са взели участие чиновници на „ Икономическа полиция. Все още се обяснява за коя политическа партия е трябвало да бъде гласувано. Издирват се и други обвинени, за които се допуска, че са взели участие в незаконната скица. Обискирани са общо 4 адреса - три в Бургас и един в Равда.

„ Такава интервенция е невиждана, защото благодарение на прокуратурата успяхме да достигнем до най-високото равнище. Служителят е на управителна позиция в община Несебър. Този път успяхме да достигнем до най-високото равнище, а точно до хората, които обезпечават средствата и ги разпределят на по този начин наречените уредници на дилъри за пазаруване на гласове ”, съобщи на ексклузивен брифинг старши комисар Емил Павлов–директор на ОДМВР Бургас, представен от БГНЕС.

„ Извършват се издирвателни мероприятия по определяне на други лица, които вземат участие в тази скица, следва и определяне на неговото имущество, произхода на тези средства, по какъв начин са достигнали до лицето, за кои групи за предопределени „, заяви Мария Маркова –прокурор Районната прокуратура в Бургас

Служителят на Община Несебър е арестуван за 24 часа. Предстои да му бъде повдигнато обвиняване.
 Podkup Nesebar Pari Evro MVR2 Снимка: Прокуратура Бургас
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР