Задържаха мъж, който ударил шофьор на линейка от Спешна помощ.

...
Задържаха мъж, който ударил шофьор на линейка от Спешна помощ.
Коментари Харесай

Извикаха линейка за пловдивчанин, паднал на улицата. Той удари шофьора

Задържаха мъж, който блъснал водач на кола за спешна помощ от Спешна помощ. Нападението е осъществено в Пловдив, а пристигналите медици преди този момент помогнали на нападателя.

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен по бързо произвеждане 26-годишен мъж, за това, че на 25.04.2023 година в гр. Пловдив, по хулигански подбуди е предизвикал на 53-годишния Т.Д., в качеството му на длъжностно лице – водач на кола за спешна помощ към Центъра за незабавна здравна помощ, гр. Пловдив, лека телесна щета – закононарушение по член 131, алинея 1, т. 1 и т. 12, вр. член 130, алинея 2 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че на 25 април 2023 година към 17 ч. Т.Д. и дежурният доктор от ЦСМП, гр. Пловдив, се отзовали на повикване за мъж -  А.М., който се намирал в безпомощно положение и лежал на тротоара на бул. „ Шести септември “ в гр. Пловдив. Когато пристигнали, двамата му помогнали да стане и да стигне до колата за спешна помощ, с цел да може да бъде настанен в носилката за медицински обзор.

В това време А.М. се обърнал и блъснал с пестник в региона на лицето Т.Д., водач на колата за спешна помощ. Подаден е бил сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски екипи. На потърпевшия е осъществен обзор, той е в положително здравословно положение.

А.М. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под  стража “ по отношение на него. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР