Задържаха четирима души за разпространение на наркотици при специализирана полицейска

...
Задържаха четирима души за разпространение на наркотици при специализирана полицейска
Коментари Харесай

Спецакция на ГДБОП в Старозагорско: Разбиха престъпна група и задържаха четирима

Задържаха четирима души за разпространяване на опиати при профилирана полицейска интервенция в Старозагорско, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Специализираната полицейска интервенция е извършена на 17 май . Действията са осъществени от чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ по отношение на следствие на проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции на територията на Старозагорска област.

В хода на спецакцията са арестувани четирима души – на 20, на 30 и двама на 22 години. При осъществени голям брой претърсвания на територията на Стара Загора и селата Ветрен и Тулово /къщи, жилища, както и коли, употребени от задържаните/ са открити и конфискувани към 2,8 кг марихуана, семена за растения от рода на конопа, гриндери, ел. везни и други материални доказателства. Според първичните данни групата е работила на територията на региона от началото на 2022 година досега.

Вчера четиримата арестувани са привлечени от Окръжна прокуратура–Стара Загора като обвинени за присъединяване в проведена незаконна група за държане и разпространяване на опиати. На трима от тях са повдигнати обвинявания и за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции в нарушаване на откритите от Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите правила.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор задържането на четиримата обвинени е удължено до 72 часа .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР