Задържаха 39-годишна жителка на Перник по подозрение, че е извършила

...
Задържаха 39-годишна жителка на Перник по подозрение, че е извършила
Коментари Харесай

Докато уж отчитала водомери: Арестуваха перничанка, обирала пенсионери

Задържаха 39-годишна жителка на Перник по съмнение, че е направила голям брой обири на територията на столицата, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Разследването почнало на 24 септември, когато стара жена потърсила помощ в Шесто районно ръководство , откакто открила, че от вкъщи й е осъществена кражба на парична сума.

Тя разказала, че непозната жена се показала за чиновник на топлофикация и под претекст, че би трябвало да регистрира данни от инсталираните устройства, влезнала в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома открила неналичието на 800 лв. .

В резултат на подхванатите оперативно-издирвателни дейности чиновниците от Шесто районно управление (на МВР) влезнали в дирите на извършителката и я задържали в региона на планински ъгъл за отдих . Според първичната информация, по еднакъв метод – представяйки се като служителка или на ВиК , или на топлофикация , арестуваната е направила голям брой аналогични закононарушения. При претърсванията в населявана от нея хотелска част са открити голям брой движимости , обект на закононарушения, включително - часовници, златни украшения, банкови карти.

Работата по документиране на цялостната незаконна активност на арестуваната продължава. Предстои събраните материали по формираното досъдебно произвеждане да бъдат докладвани в Софийска региона прокуратура.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР