Задължително военно обучение за учениците у нас. Това е записано

...
Задължително военно обучение за учениците у нас. Това е записано
Коментари Харесай

Военното обучение за учениците: Какво ще правят децата в новата дисциплина?

Задължително военно образование за учениците у нас. Това е записано в ново разпореждане на Министерския съвет. Предвижда се от идната образователна година децата от 10-ти и 11-ти клас да са готови по тематики като отбрана на родината и оцеляване при рецесии от боен или естествен темперамент. 
Прочетете още
Заложено е образованията да се организират от военнослужещи или цивилни чиновници на Министерството на защитата. Освен историята и сегашното на въоръжените сили на България учениците ще усвояват и познания, свързани с присъединяване в избавителни и евакуационни дейности, противозаконен трафик на оръжие и тероризъм, оповестява Нова ТВ. 

Оцеляване при разкриване на невзривени муниции, присъединяване в задачи отвън страната и по какъв начин се работи против оръжия за всеобщо заличаване. Това са единствено част от тематиките, с които от следващата година ще се срещнат учениците, които в този момент са в 9-ти клас. 

Експерти поддържат концепцията за военно образование.

“Особено предвид на последните събития, които станах в Турция, а и предходната година наводненията в Карловско - всички видяхме, че има потребност българското население да има обикновени знания по какъв начин да реагира при рецесии - естествени или, недай си Боже, военни. Но такива знания са безусловно нужни ”, сподели журналистът и боен специалист Димитър Ставрев.



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР