Задължително трябва да има таван на обезщетенията за онзи кръг

...
Задължително трябва да има таван на обезщетенията за онзи кръг
Коментари Харесай

Менда Стоянова Ако изтегля предложението си Гражданска отговорност ще се увеличи

Задължително би трябвало да има таван на компенсациите за оня кръг лица, който до момента не е бил включен, в случай че не желаеме цената на застраховката да скочи фрапантно

" За предходната година застрахователите са платили над 280 млн. лева за болки и премеждия. Досега кръгът на лицата, които получаваха компенсации за болки и премеждия, беше редуциран до майки, родители и деца на починали. С решение на Върховен касационен съд този кръг се уголемява до всички вероятни родственици, в това число и нероднини, които потвърдят избрана прочувствена връзка. При всички случаи застраховката при разнообразни сюжети може да стане двойно и тройно по-голяма ” - това разяснява в предаването " Здравей, България ” по Нова телевизия Менда Стоянова, ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание. По нейните думи предлагането й брани всички тези хора, които са на улицата, от повишение на застраховката " Гражданска отговорност ”.
" В предлагането са направени няколко неща. Първо - да се създаде методика, посредством която с знаци да се правят оценка имуществените и неимуществените вреди при ПТП. И второ - да се постави предел на тези компенсации за болки и премеждия на разширения кръг лица ”, разясни Стоянова.
Тя е на мнение, че наложително би трябвало да има таван на компенсациите за оня кръг лица, който до момента не е бил включен, в случай че не желаеме цената на застраховката да скочи фрапантно.
" Ако аз изтегля предлагането си, цената на " Гражданска отговорност ” ще се усили. Трябва да се търси решение в границите на това предложение. В никакъв случай институциите не би трябвало да имат разнопосочно виждане в тази посока ”, съобщи още Менда Стоянова, уточнявайки, че не става въпрос за лобиране на една или друга застрахователна компания. " Ще желая среща с президента и финансовия министър, тъй като желая Румен Радев да разбере по какъв начин тъкмо стоят нещата и да изрази осведомена позиция. Ще се постарая да му разбираем казуса със застраховките и се надявам да застане на наша страна ”, посочи Стоянова. " За мен е значимо всички да схванат защо става дума, тъй като сега се смята, че " Гражданска отговорност ” ще се увеличи поради предлагането на Менда Стоянова, а е тъкмо противоположното. Предложението ми би помогнало за това тя да не пораства ”, добави ръководителят на бюджетната комисия.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР