Задължение е на опозицията да даде алтернативен бюджет. Това е

...
Задължение е на опозицията да даде алтернативен бюджет. Това е
Коментари Харесай

Гечев: Няма как опозицията да не даде алтернативен бюджет

" Задължение е на опозицията да даде различен бюджет. Това е главният закон и това, по което се разграничават партиите и обединенията - моделът на икономическа политика ", това разяснява в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

Социалистите не са съгласни със настоящия проектобюджет, тъй като не е задоволително обвързван с българската стопанска система и опонира на европейската философия. Българска социалистическа партия упорства над половината от брутния вътрешен артикул на страната да бъде разпределен през бюджета.

" Българска социалистическа партия постоянно съпоставя своята философия с европейската. Това, което се прави в България от 10 години и освен - не престават да смятат, че под 40% от Брутният вътрешен продукт ще бъде преразпределен през бюджета. Средно в Европейски Съюз това число е 50% При 180 милиарда Брутният вътрешен продукт това значи, че в бюджета не влизат минимум 18 милиарда лева "

Според Гечев държавното управление целеустремено хвърля прахуляк в очите на хората с бюджетния недостиг от 3%, а условието на Европейски Съюз за подобен недостиг за приемане в еврозоната е " цинично ". Цитира данни на Евростат, съгласно които дефицитите водещите европейски страни през последните 3-4 години са сред 6 и 9 %, а Англия и Съединени американски щати - по 10-12%

" Защо Европейски Съюз ще желае тъкмо от България да е 3%? Нашата позиция е, че ние не сме подготвени за еврозоната, а се пъчим с някакви проценти, които не са основен индикатор за виталния стандарт и конкурентоспособност. Второ, в цяла Европа няма такова стягане на коланите и трето, този индикатор няма да ни реши въпроса за еврозоната, тъй като те няма да ни одобряват нито другата година, нищо идната ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР