Задълбочаване на връзките между Грузия и Пловдив в сферите на

...
Задълбочаване на връзките между Грузия и Пловдив в сферите на
Коментари Харесай

Костадин Димитров се срещна с посланика на Грузия

Задълбочаване на връзките сред Грузия и Пловдив в сферите на културата и туризма разискаха кметът Костадин Димитров и грузинският дипломат Н. Пр. Отар Бердзенишвили.

Той показа, че за десети път посещава Пловдив, само че това е първата му публична аудиенция. По думите му Пловдив и Грузия имат капацитет в допълнение да развият взаимоотношенията си, тъй като доста неща свързват двата народа в културен и исторически аспект.

„ Представители от Грузия всяка година вземат участие в Международния фолклорен фестивал, който се организира в Пловдив към този момент близо 30 години. Ще се радваме да бъдете негов посетител тази година “, насочи покана към посланика кметът Костадин Димитров.

Негово Превъзходителство предложи в Пловдив да бъде проведена галерия, която да запознае пловдивчани с културата и историята на Грузия, и на която да те да имат опция да опитат обичайни грузински ястия. Костадин Димитров с наслада одобри концепцията и означи, че това е метод в допълнение да се укрепят другарските връзки сред двата народа.

Двамата разискаха и усилване на връзките сред Пловдив и Грузия в региона на туризма, като Негово Превъзходителство означи, че Грузия притегля от ден на ден български туристи, а Пловдив се развива като водеща туристическа дестинация в България.

На срещата участваха още зам.-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов и зам.-кметът по превоз Савина Петкова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР