Зад разпространението на синтетичната дрога фентанил във Варна, която отне

...
Зад разпространението на синтетичната дрога фентанил във Варна, която отне
Коментари Харесай

Наркобосът Чирпанския, разследван за купуване на гласове, е продал дрогата убила 10 човека във Варна

Зад разпространяването на синтетичната дрога фентанил във Варна, която лиши живота на минимум 10 души в града през последните три месеца, стои наркобосът Николай Тошев – Чирпанския. Това разкриват импровизирано Министерство на вътрешните работи източници, а думите им се удостоверяват и от представители на ъндърграунд средите във Варна.

 

Стряскащите данни за смъртните случаи във Варна бяха доказани не от Министерство на вътрешните работи или прокуратурата, а от Центъра за лекуване на зависимости „ Само през днешния ден “. Терапевти от центъра разкриват, че единствено за миналата седмица смъртните случаи след използването на фентанил, са 5. Общото при всички случаи е, че използвалите от новата дрога, са плащали за хероин, без даже да подозират, че одобряват 100 пъти по-силно вещество.

 

В реалност численост на потърпевшите не може да бъде посочена – тук приказваме само за записаните наркомани. Вероятно има десетки случаи на умрели в цялата страна в последните месеци, в случай че дрогата е била примесена с хероин, кокаин или вложена векстази, само че това би станало ясно чак след аутопсия. Смъртта от веществото е мъчителна и тежка, на процедура дишането се затруднява и сърцето в един миг стопира.

 

Фентанилът е болкоуспокояващо вещество, синтезирано въз основата на морфина. Определят го като синтетичен хероин, само че 100 пъти по-мощен от него. Неговият аналог - алфа-метилфентанил пък е цели 5 хиляди пъти по-мощен от метадона да вземем за пример. Според експерти от Клиниката по токсикология във варненската Военноморска болница минимално количество фентанил, добавено към хероина, може да провокира гибел в границите на няколко минути, защото блокира центъра на дишането в мозъка.

 

Засуканата депутатка от ГЕРБ Славена Точева 

През последните няколко месеца колета с фентанил влизат в България през пристанището във Варна, само че не с цел да продължат пътя си към Централна Европа. Фентанилът се употребява като суровина за произвеждане на скъпата дрога „ туси “ и импровизирано се твърди, че във Варна, в квартал „ Виница “, към този момент действа лаборатория за произвеждане на „ розовия синтетичен кокаин “. На наркопазара дрогата „ туси “ е по-скъпа от кокаина, само че в България тя е към момента е относително непозната.

 

Заради това се допуска, че създаденото „ туси “ унас се изнася към Нидерландия, Франция, Италия, Испания и Германия, където цената му доближава до 150 евро за грам.

Предположението на човек от варненския ъндърграунд е, че част от влезлия у нас от Китай фентанил е бил подправен с хероин от дилъри поради дефицит на материал. През последната година цената на хероина във Варна се увеличи двойно поради компликациите на трафиканти да го изнасят към Европа.

 

Според различен осведомител от незаконния свят грешката, довела до гибелта на 10 индивида, е била позволена от „ наркоготвач “ на Николай Тошев – Чирпанския, който объркал съдбовно дозата на субстанциите. И защото дрогата към този момент била раздадена на десетки дилъри, е станало невероятно смъртоносният упоителен коктейл да бъде изтеглен от пазара.

 

„ Ако тази версия се удостовери, то може да се чакат още десетки или даже стотици смъртни случаи в идващите седмици ”, тъмно пророкува варненски престъпник. Все отново той позволи, че поради стартирала всеобща хайка на Министерство на вътрешните работи измежду контингента от пласьори във Варна продажбите на дрогата палач ще секнат. От полицията към този момент оповестиха, че във Варна са задържани две дами от ромски генезис поради смъртните случаи след приложимост на фентанил. Те, несъмнено, са от най-ниската частица на веригата и надали ще изпеят за кого работят.

 

Засега от Министерство на вътрешните работи не дават информация какво количество от дрогата палач е намерено у пласьорките и от кое място те са заредили синтетичния опиат, подправен с хероин. Твърди се, че през последните няколко месеца във Варна фентанилът е бил примесван освен с хероин, само че и с амфетамин, екстази и даже марихуана.

 

„ През последната година сме се сблъсквали с доста случаи на така наречен „ друсана трева “ – напръскана с метамфетамини или с фентанил. Употребата им по този метод води до ужасни положения – цялостна неспособност за ориентировка, съпроводена с доста мощни халюцинации.

Хората мислят, че пушат трева, а в действителност става дума за нещо напълно друго – в доста случаи даже за изцяло незнайни субстанции “, описа в изявление пред Нова тв шефът на центъра за лекуване на зависимости „ Само през днешния ден “ Павел Павлов.

 

Подобен призрачен сън преди няколко месеца изживява и операторът Кирил (името му е сменено). Той признава, че пуши трева, с цел да разпусне от тежкия делник, един или два пъти седмично. Взима си цигарите от прочут дилър, който обаче в този миг не е в София. Така Кирил купува марихуана от изцяло чужд за него до този миг пласьор, предложен му от другар.

„ Още когато си дръпнах първия път, усетих, че е леко странна. Беше много мощна и направих единствено няколко дръпки. Само след няколко часа получих мощно сърцетуптене, интензивен пулс и мощни паник офанзиви ”, споделя Кирил. Кошмарът продължава цели 4 дни – той не може да спи, вие му се свят, кръвното му играе нагоре-надолу, получава остри под паника пристъпи. Близките му даже възнамеряват да го заведат в психиатрия.

 

След посещаване в болница. го стабилизират – там схваща, че цигарата му с марихуана е била „ упоена ” с фентанил. Лекар му споделя, че в случай че е бил изпушил цялата цигара с марихуана, а не е спрял, е можело да се стигне до съдбовен край. Павел Павлов, шеф на центъра за лекуване на зависимости „ Само през днешния ден “ във Варна удостоверява информацията, че с изключение на с хероин, дилърите смесват фентанила с амфетамини и марихуана, което води до смяна на въздействието им върху мозъка, само че и до доста съществени проблеми за хората, които са ги употребявали.

 

Според данни на Министерство на вътрешните работи и ъндърграунда търговията на едро, както и част от уличната продажба на хероин във Варна, са следени от Николай Тошев – Чирпанския.

Твърди се, че точно той приема и разпределя идващите във Варна колета с фентанил – част от дрогата поема към Европа, а останалата част се употребява като суровина за смес на хероин, кокаин, екстази, марихуана, както и за производството на скъпата дрога „ туси “ чрез примеси с други опиати.

 

Името на 43-годишния разбойник нашумя тази пролет, когато стана известно, че против него се водят най-малко 3 правосъдни производства за покупка на гласове, които се следят от Районната прокуратура във Варна. Важен подробност е, че по трите случая водещата версия е, че бандитът с обемисто досие е работил за ползите на депутатката от ГЕРБ Славена Точева.

 

На последните парламентарни избори, извършени тази пролет, 33-годишната Точева покори нови преференциални върхове – за нея гласоподаваха с персонални желания рекордните за Варна 10 155 индивида.

Славена Точева беше трета в листата на ГЕРБ - Варна, само че влезе в Народното събрание с помощта на впечатляващия си персонален избирателен резултат. Според събраните от Министерство на вътрешните работи – Варна данни, роля във влизането на Славена Точева в Народното събрание е имал незаконният необут Николай Тошев – Чирпанския.

 

Разследването за изборна търговия против Чирпанския започва още през есента на 2021 година Тогава (77 ноември 2021 г.) служебният Министерство на вътрешните работи началник Бойко Рашков разпорежда полицейска акция против Тошев и бандата му за изборна търговия. Очевидно предизвестен, че ще бъде задържан, Чирпанския се укрива, само че в жилището му са открити 3000 визитки на Славена Точева с съответни инструкции по какъв начин да се гласоподава с нейната преференция на изборите.

 

В рамките на същата полицейска интервенция е обискиран и офисът на мастития варненски предприемач Даниел Славов – Дидо Дънката, помещаващ се в неговия личен бутиков хотел „ Капитол “ в центъра на Варна. Оттам са конфискувани 23 000 $ и 12 000 лв.. По формираното следствие за изборни закононарушения към момента се работи, въпреки то да е стартирало през есента на 2021 година

 

Седмица преди последните парламентарни избори, извършени на 2 април, в Министерство на вътрешните работи още веднъж постъпва информация, че групата на Николай Тошев – Чирпанския се е задействала за пазаруване на гласове. Данните били докладвани на прокуратурата с предложение да се желае използване на специфични разследващи средства. Прокуратурата внесла в съда искане за СРС, само че Окръжният съд във Варна отказал. Въпреки това по време на предизборната акция било проведено наблюдаване на хотела, където е офисът на Дидо Дънката. На 24 март била получена оперативна информация за лице от село Аврен, което купува гласове в интерес на Славена Точева.

 

Били претърсени автомобилът и жилището му. Намерени са пощенски пликове, надписани с имена, в които имало по 50 лева, и флаер на ГЕРБ с преференция 103. Образувано е досъдебно произвеждане, по което и все още се работи под надзора на Районната прокуратура във Варна. При разпита си мъжът е признал, че работи за Чирпанския. На 30 март 2023 година е получена оперативна информация и за лице от Девня, като и в неговото жилище са открити и конфискувани пари и пропагандни материали за Точева, както и бележник с имена и суми. Делото е пратено в съда, който би трябвало да утвърди протоколите за претърсването, осъществено в изискванията на необходимост. И това произвеждане се следи от районната прокуратура.

Инфо: Уикенд

Тагове: Николай Тошев – Чирпанския наркодилър ГЕРБ Славена Точева Даниел Славов – Дидо Дънката Варна смъртни случаи
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР